Hirdetés

Már kapható a TDK egyrétegű Blu-ray lemeze

|

Nemrég értesültünk arról, hogy a TDK befejezte a nagy népszerűségnek örvendő CD és DVD médiáinak gyártását. Már akkor is elmondták, hogy inkább áttérnek az újgenerációs adattárolókra, most pedig már kaphatók is az első Blu-ray lemezek. A digitális rögzítés terén világelső TDK megkezdte a 25 gigabájt tárolókapacitású, egyrétegű Blu-ray lemezek szállítását. A médiák egyszer írható, és újraírható változatban is kaphatók, előbbi 19,99; utóbbi 24,99 dollárért. A kétrétegű, 50 gigabájtos lemezek megjelenési időpontja egyelőre nem ismert, de azt már most tudni, hogy az egyszer írható változat 47,99; míg az újraírható 59,99 dollárba kerül majd eleinte. Korábban bemutattak tokos Blu-ray lemezeket is, ám ezt a tervet elvetették, így a médiák tok nélkül, a jelenlegi CD-khez és DVD-khez hasonló formában helyezhetők be az olvasó, illetve író egységekbe. A rivális HD-DVD-vel szemben a Blu-ray egyike előnye a nagyobb tárkapacitás, valamint a nagyobb adatátviteli sebesség. Emellett a tendencia azt mutatja, hogy a Blu-ray támogatói nagyobb számban vannak, ám az előállítási költség és az író-, olvasó egységek előállítási ára a HD-DVD javára billenti a mérleget. Egyelőre nem tudni, melyik lesz a nyerő, mindenesetre a TDK még nem tervezi ilyen formátumú lemezek előállítását.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)