Hirdetés

Már kapuban az Unreal Engine 5 megjelenése

|

Újabb mérföldkövet ért el az Epic Games következő generációs grafikai motorja.

Hirdetés

Habár már az Unreal Engine 4-gyel is lélegzetelállító dolgokat művelnek a fejlesztők, a 2020 májusában leleplezett Unreal Engine 5 még ehhez képest is komoly szintlépést hoz majd, így izgatottan várjuk, hogy az Epic Games rászabadítsa a játékiparra.

A forradalmi Lumen fénykezeléssel és a részletességet felturbózó Nanite-technológiával ellátott grafikai motor tavaly májusban lépett a korai hozzáférés fázisába, karácsony előtt pedig egy kipróbálható tech demót is kaptunk hozzá a The Matrix: Awakens képében. Az Epic nemrég egy újabb fontos mérföldkövet ért el a megjelenés felé vezető úton.

Hirdetés

Az Unreal Engine 5 ugyanis mostantól Preview, vagyis előnézeti üzemmódban zakatol, amelyben már nem csak a játékipar képviselőit várja a próba lehetőségével:

"Az Unreal Engine 5 Early Access a next-gen játékfejlesztés új funkcióinak bemutatására összpontosított. Ezzel a Preview-kiadással minden iparágból hívunk alkotókat, hogy kipróbálhassák."

- írja az Unreal Engine hivatalos blogja, amely részletesebben is összefoglalja a Preview-fázis technikai újdonságait az érdeklődők számára. Egyebek mellett javult például a Nanite streaming memóriakezelése, teljes hardveres ray tracing-támogatást kapott a Lumen technológia, az árnyékokért felelős Virtual Shadow Maps pedig stabilabb és gyorsabb lett az előző verzióhoz képest.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az Unreal Engine 5 megjelenési dátumát továbbra sem tűzték ki, de a motor képességeit kihasználó videokártyák egyelőre úgyis beszerezhetetlenek, vagy csillagászati áron mérik őket, a next-gen konzolokkal pedig nagyjából ugyanez a helyzet, szóval az Epicnek nincs is hová sietnie.

Az Unreal Engine 5 legnagyobb trükkjeiről összefoglaló cikkben meséltünk nektek a korai hozzáférés elindulásakor, ami pedig a játékokat illeti, eddig többek között a Senua's Saga: Hellblade II-ről, a S.T.A.L.K.E.R.2-ről és a Gears of War-szériáról tudjuk biztosan, hogy UE5-ben érkeznek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)