Hirdetés

Már letöltés közben is elkezdhetnénk játszani a Steamen?

|

A Valve egyik szabadalma szerint a cég arra készül, hogy lehetővé teszi a játékok indítását, miközben azok még letöltés alatt állnak.

Hirdetés

Ahogy egyre több helyen lesz elérhető a gigabites, villámgyors internet, egyre kevésbé jelent majd problémát, hogy várnunk kell, míg játékaink fájljai lekúsznak - egyelőre azonban erősen változó, hogy ki milyen sebességgel tölthet. A játékstreaming egyik nagy előnye, hogy egy percet sem kell várnunk a letöltésre, ellenben a minőség nem lesz olyan, amilyen a helyileg futtatott játékoknál.

A SteamDB atyja, Pavel Djundik fedezte fel, hogy márciusban a Valve bejegyzett egy szabadalmat az Egyesült Államokban, mely egy olyan, a Steamen alkalmazandó módszert ír le, amivel már a letöltés kezdetekor indíthatóak lennének a játékok.

Hirdetés

Ezzel a rendszer képes lenne priorizálni, és a fontos fájlokat előtérbe helyezni, míg azokat, amikre a játék későbbi szakaszában lesz szükség, háttérbe szorítja. Emellett arról is lehet olvasni, hogy a nem használt adatokat helymegtakarítás céljával törölni lehetne, más fájlokat pedig a késleltetés csökkentése érdekében már korábban behúzni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Konzolokon már az előző generációban is belevághattunk játékokba anélkül, hogy megvártuk volna, míg a letöltés csíkja elér a végéig, de általában vagy csak egy kis szeletet érhettünk el, vagy a menüképernyőben találkozhattunk egy figyelmeztető üzenettel, ami további várakozásra szólított fel. Vannak tehát akadályai ennek a technológiának, de reméljük, a Valve-nek sikerül átlendülnie ezeken.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)