Hirdetés

Már megint késik az év egyik legfélelmetesebb játéka

|

Váratlanul elhalasztották az Amnesia: The Bunker megjelenését.

Hirdetés

2023-ban valósággal a tenyerén hordozza a játékipar a horrorrajongókat, igaz, eddig főleg a remake-ek remekelnek. A megújult Dead Space és a Resident Evil 4 is fenomenális lett, s bár alsóbb ligában játszik, a Sherlock Holmes The Awakenednek sincs miért szégyenkeznie. Ha pedig továbbra is kedvezően alakul a csillagok állása, akkor talán még idén befuthat a Silent Hill 2 és az Alone in the Dark remake-je az imént felsoroltak mellé.

De helyettük akár friss és eredeti alkotásokban is elmerülhet majd, akinek nem kenyere a nosztalgia. Itt van például a Frictional Games legújabb játéka, az Amnesia széria teljesen újragondolt recept alapján készülő negyedik felvonása.

Hirdetés

A PC-re, valamint jelenlegi, illetve előző generációs PlayStation és Xbox konzolokra szánt Amnesia: The Bunker egy első világháborús katona szerepébe helyezi a játékost, akinek feltett szándéka élve kijutni abból a labirintusszerű bunkerből, ahol egy nem erről a világról származó fenevad lohol a nyomában. Noha már ennyi is elég lenne a feszült légkör megteremtéséhez, a koncepciót megfejelték a fejlesztők azzal, hogy minden egyes alkalommal módosul a helyszín, amikor elölről kezdjük a játékot, így elveszítjük azt az előnyt, ami abból fakadna, hogy memorizáljuk, merre találunk hasznos holmikat, és hol fenyegeti Henri életét valamilyen furmányos csapda.

A csapat egy korábbi halasztást követően úgy tervezte, hogy május 16-án szélesre tárja előttünk a bunker bejáratának ajtaját, ám ezen a szándékán kénytelen volt módosítani, méghozzá két okból: egyrészt szeretné a lehető legjobb minőséget nyújtani, másfelől pedig úgy vélte, túlságosan is zsúfolt lenne az az időszak játékmegjelenések szempontjából. Éppen ezért az Amnesia: The Bunker premierje egy teljes héttel, május 23-ra csúszik - túlélhető persze, de nem árt így készülni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)