Hirdetés

Már minden valaha megjelent PS3 játék elindítható PC-n

|

Az RPCS3 nevű emulátor nagyon sokat fejlődött az elmúlt 10 évben, és mára nem maradt olyan PS3-as szoftver, aminek legalább a töltőképernyőjét ne tudná betölteni.

Hirdetés

Még 2011-ben kezdte a program fejlesztését az RPCS3 csapata azzal a céllal, hogy az asztali gépeinken is futtathassuk a PlayStation 3 érdemtelenül elfelejtett gyöngyszemeit. A srácok azóta keményen dolgoztak projektjükön, és már ott tartanak, hogy az emulátor minden játékot képes legalább a betöltő képernyőig elkísérni.

A fejlesztők nagy örömmel jelentették be a Twitteren, hogy az általuk kilistázott több mint 6000 PS3-as szoftver közül már egyik sem rendelkezik "Nothing" megjelöléssel.

Hirdetés

Az RPCS3 weboldalán öt kategóriába sorolják a PS3 játékokat és alkalmazásokat. A "Nothing" jelzés azoknak jár, amelyeket az emulátor be sem tudott tölteni: az RPCS3 nem reagált, kifagyott, beakadt vagy egyszerűen összeomlott ezektől. A mára már egyetlen szoftverrel sem történhet ilyesmi.

Persze ez önmagában még nem egyenlő azzal, hogy minden PS3 játékot végig is tudnánk játszani  PC-n. Az, hogy a "Nothing" lista kiürült csak annyit jelent, hogy minden program eljut legalább a töltőképernyőig, de utána komoly programhibák merülhetnek fel. Élvezhetően csak a "Playable" megjelöléssel ellátott címeket lehet pörgetni, mivel ezek azok a játékok, amelyeket ténylegesen végig is lehet játszani. Szerencsére az RPCS3 már ott tart, hogy a PS3-as címek 63,53 százaléka megkapta ezt is.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)