Hirdetés

Már PC-n és az Apple mobileszközein is elérhető az Xbox Cloud Gaming

|

Egyik pillanatról a másikra potenciális felhasználók tömegei férnek hozzá az Xbox Game Pass Ultimate előfizetésbe épített szolgáltatáshoz.

Hirdetés

Újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett a Microsoft leánykori nevén Project xCloudként ismert felhőszolgáltatása, hiszen mostantól azok is kedvükre használhatják az xbox.com/play oldalt felkeresve, akik nem rendelkeznek androidos telefonnal vagy tablettel.

Huszonkét országban, köztük hazánkban is elég ahhoz egy Microsoft Edge vagy Chrome böngészőt futtató Windows 10-es PC, vagy egy hasonló képességű Mac, hogy amennyiben előfizetünk az Xbox Game Pass Ultimate-re (ami most még mindig 300 Ft 3 hónapra), játékok százait pörgethessünk 1080p felbontáson akár 60 fps-sel. Lényegtelen, hogy a gépünk megfelel-e például a Forza Horizon 4 vagy a Gears 5 támasztotta rendszerkövetelményeknek.

Hirdetés

Ugyanígy iPhone-on és iPaden is elindíthatunk egy sor játékot - köztük többet érintőképernyőre optimalizált irányítással -, de van egy lényeges különbség az androidos eszközökhöz képest: az Xbox Cloud Gaming a Safari böngészőből fut, nem pedig natív alkalmazásként.

A Microsoft nemrég frissítette adatközpontjait és váltotta fel Xbox Series X konzolokkal az eddig szolgálatot teljesítő Xbox One S gépeket, ami egyértelmű minőségnövekedéssel járt együtt. A redmondiak pedig nem állnak meg itt, idővel kiterjesztik a felhőt az új játékokkal egyre nehezebben megbirkózó One konzolcsaládra is, így azokat akár évekkel később is használhatjuk Series X|S generációra tervezett játékok futtatására.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)