Hirdetés

Már PlayStation 5-re is eljött a Denuvo Anti-Cheat

|

A PC-s tábor kedélyeit borzoló technológiát a Sony konzolján is bevetik a csalók ellen.

Hirdetés

Még tavaly májusban számoltunk be arról, hogy a világon elsőként a steames Doom Eternalben debütált a Denuvo csalásellenes technológiája, a Denuvo Anti-Cheat. A rajt nem volt teljesen zökkenőmentes, a PC-s közönség ugyanis nem lelkesedett túlzottan a mindenféle visszajelzés nélkül futó programért, így az id Software végül eltávolította a megoldást a játékból.

Ez azonban bizonyára nem szegte kedvét a Denuvót 2018-ban felvásárló Irdetónak,  mivel a cég most bejelentette a Denuvo Anti-Cheat csatlakozását a PlayStation 5 Tools & Middleware programjához.

Hirdetés

A hivatalos közlemény így szól:

"A Denuvo folytatja küldetését, hogy az Anti-Cheat megoldással visszahozza a játékba a tisztességet és a szórakozást minden fejlesztőnek, aki védeni akarja játékait és játékosait a hackerektől és a csalóktól PlayStation 5-ön." 

A bejelentésből az is kiderül, hogy "számos" PS5-játék már az új konzol rajtja óta használja a Denuvo technológiáját, de az Irdeto nem osztotta meg, hogy pontosan melyik címekről van szó. A közlemény szerint az Anti-Cheattel a PS5-ös fejlesztők az online és az offline játékot is védhetik, megakadályozva például bizonyos változók átírását.

Az Irdeto azt is leszögezte, hogy a csalás elleni védelmük nem okoz teljesítménycsökkenést, ez ugyanis a kritikusok részéről gyakori vád a Denuvo másolásvédelmi megoldása ellen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)