Hirdetés

Már több mint 300 játék támogatja a Steam Decket

|

Remekül halad a Steam áruház címeinek optimalizálása.

Hirdetés

Az eredetileg beígért karácsonyi megjelenésből ugyan nem lett semmi, a második határidőt viszont a jelek szerint tartani fogja a Valve, és ettől a hónaptól valóban elkezdődhet a régen várt hordozható PC, a Steam Deck kiszállítása.

A fejlesztőkhöz már korábban eljuttatták a gép első példányait, így a február 25-i rajthoz közeledve gőzerővel halad a Steam áruház kínálatának optimalizálása. A SteamDB adatbázisa szerint cikkünk írásának pillanatában már 310 játékra ütötték rá a hivatalos "Verified", vagyis az "Ellenőrzött"-plecsnit, s ezek nagy része az elmúlt napok során kapta meg a jóváhagyást.

Hirdetés

A Deck Verified-program összesen 4 kategóriába sorolja a Steam-katalógus címeit. Az ellenőrzött mókák a hivatalos leírás szerint "minden további nélkül remekül" futnak a Steam Decken is, ezek között pedig már olyan tételek kelletik magukat, mint a God of War, a Resident Evil Village, a Horizon Zero Dawn vagy a Sekiro: Shadows Die Twice.

Aki azonban szűknek érzi a folyamatosan bővülő ellenőrzött keretet, annak sem kell aggódnia, mivel a 4 kategóriából csak egy zárja ki a játékok futtatását. A második csoport a "Játszható" címeké, melyek csupán némi manuális beállítást igényelnek, a negyedikben pedig azok a játékok tömörülnek, amiknek egyelőre nem ismert a kompatibilitása. Így aztán csak a "Nem támogatott" kategória mondja kerek-perec, hogy nem érdemes próbálkoznunk.

A SteamDB szerint a Valve áruháza jelenleg 211 tételt sorol a játszható kategóriába (pl. The Witcher III, Titanfall 2, Jedi: Fallen Order), míg a nem támogatott listán 60 játékot (pl. New World, Halo: The Master Chief Collection, Rainbow Six Siege, Watch Dogs 2) találunk.

A Steamen ugyanakkor már több mint 60 ezer játék tömörül, így bőven lesz még teendő az optimalizálás terén. Felhasználói szempontból persze már az is hatalmas eredmény, ha a legnépszerűbb címeket sikerül a Steam Deckhez igazítani, ami az eddigi tempó alapján talán nem fog sokáig tartani. Az új vásárlók szempontjából viszont bőven ráérnek a fejlesztők, a Valve ugyanis pillanatnyilag csak az év második felétől ígéri a frissen megrendelt Steam Deckek kiszállítását.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)