Hirdetés

Már több száz játékot futtat az egyik legígéretesebb PS4 emulátor

|

Frissült a Spine, de továbbra sem ez a legjobb módszer a PS4 katalógus kipróbálásához.

Hirdetés

A PlayStation 4-nek a mai napig sincs igazán jól használható, stabil emulátora, így általában nagy figyelmet kapnak még a kisebb eredmények is. Ezért is szoktunk hírt adni a Linuxra készülő Spine-ról, amit még két éve jelentett be a spinedev nevű fejlesztője.

Legutóbb tavaly került szóba a szoftver, amikor egy néhány perces videón láthattuk, hogy az emulátor leginkább egyszerű inde-címekkel birkózik meg, ám még azokkal sem túl fényesen. Néhány napja viszont egy új build került fel az internetre, amivel már több száz játék tolható, a God of Wart és társait azonban hiába is keresnénk köztük.

Hirdetés

A repertoár ugyanis változatlanul nagyrészt 2D-s, szimplább látványvilágú alkotásokból áll. A lista alapján eddig nagyjából 1000 játékkal lett tesztelve a program, melyeknek kb. 35 százaléka, tehát 350 cím futtatható, míg a fennmaradó tételek csak az intróig, vagy addig sem jutnak el.

A Spine ugyanakkor támogatja a billentyűzetet: az yxcvb gombokat használhatjuk a háromszög, négyzet kör, kereszt stb helyett. A fejlesztés egyelőre zárt forráskóddal zajlik, amivel Spinedev szeretné elkerülni, hogy a forkok miatt "felhíguljon" a projekt.  

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Összességében továbbra is úgy tűnik, hogy a jobb Sony címek előbb jönnek ki hivatalosan PC-re, minthogy a Spine-nal tolhassuk őket, de mindenesetre becsülendő, hogy a fejlesztő továbbra is kitart a projekt mellett, és bővíti annak lehetőségeit.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)