Hirdetés

Már többen töltötték le a világ egyik legrosszabb focis játékát, mint ahányan Európában élnek

|

Ha innen nézzük, akár sikernek is nevezhetjük a Konami rettenetes értékeléseket kapott eFootballját.

Hirdetés

2021-ben váratlanul úgy döntött a Konami, hogy nem kíván tovább versenyezni az Electronic Arts FIFA sorozatával (nem is sejtve, hogy konkurense rövidesen elveszíti a FIFA licencet), és az egy évvel korábban eFootball PES-re átkeresztelt szériája nevéből teljesen elhagyta a Pro Evolution Soccer rövidítését. Azt már csak mellékesen tesszük hozzá, hogy eközben Japánban mindvégig Winning Eleven címen futottak a PES-játékok.

A névváltással kéz a kézben járt a hagyományos üzleti modell kukázása is, az eFootbal 2022-vel free-to-play rendszerre állt át a franchise, amelynek első tagját szétszedték a kritikusok és a csalódott játékosok is, hiszen nemcsak a játszhatatlansággal határos mértékben volt bugos, hanem annyira tartalomszegény is, mintha egy néhány fős indie stúdió próbálta volna a tagok szerény megtakarításaiból kicsengetni a licencdíjakat.

Hirdetés

A tavaly nyáron kidobott frissítés óta eFootball 2023-néven továbbélő, és immáron az AC Milan és az Inter klubcsapatokkal felálló játék azonban az óvatosságra intő kritikák és felhasználói értékek dacára is megtalálta a maga közönségét. Hiába, az ingyenesség mindig is erős hívószónak számított, pláne válságos időkben.

Ezért aztán az eFootball 2023 mostanra PC-n, konzolokon és mobilokon több mint 600 millió letöltéssel büszkélkedhet. Még ha rosszhiszeműen azt is feltételezzük, hogy a játékosok zöme az első próbakörök után köszönte szépen, és nem kért belőle többet, akkor is lenyűgöző ez az eredmény. A Konami el is dicsekedett vele egy videóban, miközben megragadta az alkalmat, hogy ingyen adja Neymar Jr-t azoknak, akik március 30-ig bejelentkeznek. Ezt megfejeli naponta 10 érmével (szintén bejelentkezésekhez kötve), és ha március 16-ig Neymar Jr-ral, majd 16. és 30. között Lionel Messivel gólt szerzünk, akkor még több érme, játékpont és XP üti a markunkat. Végezetül új képességeket takaró kártyák is debütálnak.

Ti kipróbáltátok már az eFotballt?

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)