Hirdetés

Már Xbox One konzolokon is játszhatunk Series X-es játékokkal

|

A Microsoft elhozta a felhő alapú játékot az Xbox One és Xbox Series masinákra is.

Hirdetés

A redmondiak nem titkolt célja, hogy minden játékukat a lehető legnagyobb célközönséghez juttassák el, méghozzá a legkevesebb anyagi vagy hardveres kötöttség mellett. Előbbire tökéletes példa az Xbox Game Pass, amely temérdek játékot kínál több platformra egyetlen előfizetésért cserébe, utóbbit pedig egyértelműen az Xbox Cloud Gaming tükrözi, amivel a Game Pass Ultimate tagok több mint száz címmel játszhatnak gombnyomás, telepítés vagy tárhelyfoglalás nélkül. 

Hirdetés

Jó hír a játékosoknak, hogy huszonöt országban, köztük Magyarországon is elérhetővé válik az Xbox Cloud Gaming (béta változatban) az Xbox One és Xbox Series X|S konzolokra is, vagyis Game Pass Ultimate előfizetés fejében anélkül kipróbálhatóak a Game Pass felhozatalának játékai, hogy le kellene tölteni őket, de a multiba is pillanatok alatt becsatlakozhatunk a haverokhoz. A Microsoft szerint úgy álmodták meg a rendszert, hogy az élmény gyors és egyszerű legyen, de persze ez eszköztől és régiótól is függ.

Az Xbox Wire-ön megjelent közlemény alapján kezdetben csak az Xbox-játékosok egy részének fog megjelenni ez a lehetőség, de az elkövetkezendő hetekben minden felhasználóra kiterjed majd, amivel újabb platformokat hódítanak meg a mobilok után. 

Az Xbox One tulajok számára különösen hasznos lehet az Xbox Cloud Gaming és a Game Pass Ultimate kettőse, ugyanis ezáltal játszhatnak olyan új generációs játékokkal is, amik nem jelentek meg a Series X|S elődjére. Ilyen a The Medium, a The Riftbreaker vagy éppen a Recompile, ráadásul 2022 elején tervezik bővíteni a kínálatot, többek között a Microsoft Flight Simulatorral is. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)