Hirdetés

Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games teszt - sportolni továbbra is mókás

|

A Sega és a Nintendo legkedveltebb karakterei ismét összecsapnak - olykor szó szerint. Lássuk, mennyire szórakoztató ezúttal a bohókás olimpia.

Hirdetés

Ebből a játékból sok minden hiányzik, de még így is jobban áll, mint az olimpia, amit feldolgoz. A 2016-os nyári olimpia helyzete sajnos nem túl biztató: napokkal a játékok kezdete előtt az épületek egy része még nincs kész, a helyszín pedig sok helyen nemhogy használhatatlan, hanem egyenesen életveszélyes. Szerencsére Mariónak és cimboráinak egy sokkal vidámabb virtuális világban kellett kiállnia a próbát, de így sem volt mindig rózsás a helyzet.

Hol van mindenki?

Nem ez az első, olimpiát feldolgozó játék a Nintendo gondozásában, így kénytelen vagyok párba állítani őket, és nem tudom nem észrevenni, hogy néhány dolog hiányzik. Összesen 14 különböző sportág közül választhatunk, ez pedig édeskevés a korábbiakhoz képest. Hol van a távolugrás, a gátfutás vagy a vívás? Mi lett a különböző úszószámokkal vagy egyéb vizes sportokkal? Ugyancsak hiányoznak az úgynevezett dream eventek, vagyis a különleges környezetben játszódó versenyek, amelyek képesek voltak még a bénább számokat is feldobni. Akik most ismerkednek a szériával, azoknak elég lehet a kínálat, de a régi motorosoknak hiányérzete lesz.

Maguk a versenyszámok technikailag is nagyon különböznek egymástól, így a hihetetlenül bénától (a százméteres sprint arról szól, hogy ki tudja gyorsabban nyomkodni a gombot) kezdve a ritmikus sportgimnasztikán át (ami effektíve egy ritmusjáték) a kifejezetten szórakoztató rögbiig válogathatunk. Némelyekben taktikázhatunk is a csapatunk összeállításával, ami fel tudja dobni még a gyengébb sportokat is.

Karneváli hangulat

Karakterünk egy riói strandon kezd, itt ismeri meg a többi figurát, és innen veti bele magát a különböző versenyekbe. A helyszín kifejezetten hangulatos, és lássuk be, a homokos parton más-más nemzetiségű emberkékkel beszélgetve sokkal izgalmasabb feloldani egy-egy zászlót vagy egyéb kozmetikai cuccot (miközben az NPC-ktől egyébként egy csomó hasznos dolgot is megtudunk országukról), mintha egy egyszerű menüben kattintgattunk volna végig mindent.

A látvány első osztályú, és bár nyilvánvalóan nem kell forradalmi dolgokra gondolni, a vibráló színeknek, a látványos animációknak és a kidolgozott helyszíneknek köszönhetően egyszerűen vidámságot áraszt magából a játék. A zenére sem lehet panaszunk, számos klasszikus dallam is felcsendül.

Barátokkal ez is jobb

Miután kipróbáltunk pár egyszerűbb versenyszámot, benevezhetünk nagyobb bajnokságokra is, ahol saját Mii figuránkat elindíthatjuk más avatárok ellen. Ahogy teljesítjük a versenyeket, úgy oldunk fel különböző ruházatokat, amelyektől karakterünk nemcsak divatosabb, hanem egyes sportokban képzettebb is lesz, így egyre magasabb pontszámokat érünk majd el. Egyes ismert karakterekkel ilyenkor is megmérkőzhetünk, és ha sikerül őket legyőzni, akkor játszatóvá is válnak, de csak abban a versenyszámban, amelyben legyőztük őket, ez pedig így elég lehangoló.

Van ugyan online komponens, de ne számítsunk éles küzdelmekre, mindössze egy listát kapunk az eredményekkel, és lássuk be, ez nem feltétlen elég ahhoz, hogy megmásszuk a ranglétrát. A végeredmény egyáltalán nem rossz, sőt, ha sikerül összehoznunk egy társaságot, akkor a maga egyszerűségében kifejezetten szórakoztató, de sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle. Ezúttal nem lehet azzal takarózni, hogy a stúdiónak nem volt elég ideje, hiszen az olimpia időpontját nem a múlt hónapban találták ki.

Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games
Ami tetszett
  • Remek hangulat
  • Szórakoztató versenyek
Ami nem tetszett
  • Kevés sportág
  • Nincs online játék
  • Kontrollertámogatás hiánya
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)