Hirdetés

Máris megkerülték a fiatalkorúak játékidejét korlátozó kínai szabályozást

|

Ha játszani kell, akkor bizony játszani kell.

Hirdetés

Augusztus végén érkezett a hír, hogy a függőség veszélyeitől régóta rettegő kínai vezetés minden eddiginél szigorúbb szabályokkal igyekszik korlátozni a játékokkal öltött időt a kiskorúak körében.

A Sajtó és Publikációs Adminisztrációs Hivatal (GAPP) által kiadott új regula értelmében a 18 év alatti játékosok csak péntektől vasárnapig, valamint ünnepnapokon, kizárólag este 8 és 9 óra között hódolhatnak a gamingnek.

Hirdetés

A szabály betartatása ráadásul a fejlesztők felelőssége, így magukat sodorják veszélybe azok a kiadók és stúdiók, amelyek nem tesznek meg mindent az igazodás érdekében. Azonban már az új keretek kihirdetésekor felhívták rá a figyelmet az elemzők, hogy a gyakorlatban nehéz lesz ellenőrizni, hogy a kiskorúak nem-e adják ki magukat idősebbnek.

A jelek szerint pedig máris megindult a trükközés, a People's Daily nevű pártlap ugyanis nemrég arról számolt be, hogy a Tencent több mint 20 weboldal ellen indított pert, amiért a felületükön a népszerű Honor of Kings című MOBA-hoz kínáltak bérelhető és cserélhető fiókokat. Ez az ország legnépszerűbb mobilos címe, napi átlag százmillió játékossal.

A bérelhető accok díja 33 jüanról (kb. 1500 forint) indult, amiért két óra játékidőt kaptak az érdeklődők. A kerülőútra azért lett szükség, mert a Tencent olyan rendszert vezetett be, ahol mindenkinek a valódi nevén kell regisztrálnia, a bérléssel viszont hamis személyazonosság mögé bújhatnak a kiskorúak.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A GAPP új szabálya pedig a szerverekre rótt teher miatt is külön kihívást jelent, hiszen a törvénytisztelő többség nyilván egyszerre veti rá magát a játékra. A Honor of Kings Weibóján meg is jelent egy poszt, ami bejelentkezési gondokról szólt, ám ezeket elvileg később orvosolta a Tencent.

A vállalatnak ugyanakkor bőven van miért izgulnia, mivel a kínai vezetés tech szektor ellen folytatott hadjáratában is érintett, így két fronton is tekintélyes támadási felületet nyújt a kormánynak. A fiatalkorúak távoltartására viszont később akár a nyáron bevezetett, Midnight Patrol nevű arcfelismerő rendszert is bevetheti a cég, ami már 60 Tencent-címben ellenőrzi az éjszaka játszó kiskorúakat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)