Hirdetés

Máris több új projekten dolgoznak a Psychonauts 2 fejlesztői

|

Ezek lesznek Tim Schafer és a Double Fine első Xbox-exkluzív játékai.

Hirdetés

Rég zárt ilyen jó évet videojátékos fronton a Microsoft; az aszályos első hat hónapot követően 2021 második felében egymás sarkát taposták a sajtó és a közönség zömének elismerését is besöprő címek, mint a Halo Infinite, a Forza Horizon 5, az Age of Empires IV, a Microsoft Flight Simulator konzolos változata és végül, de nem utolsósorban a Psychonauts 2. (Plusz kakukktojásként megemlítendő még ZeniMax Media felvásárlását megelőzően született szerződések szellemében a PS5-ön landolt Deathloop.)

Kétségtelenül sokat profitált a Double Fine platformere abból, hogy 2019-ben az Xbox Game Studios részévé vált, de Tim Schaferék is tisztában vannak vele, hogy a játék finanszírozásába a Figen keresztül beszálló közösség nélkül feltehetően el sem indulhatott volna az előző évtized közepén a projekt. Emiatt a stúdió elsőként is nekik fejezte ki háláját egy blogbejegyzésben, és egyúttal arról is biztosította a támogatókat, hogy 2022 folyamán mindent megkapnak, amit a kampányban ígértek nekik: jutalmakat, újabb honosított verziókat és persze a még mindig hiányzó Mac és Linux portokat.

Hirdetés

Kisebb javításokra még számíthatunk, de a Psychonauts 2-n végzett munka lényegében véget ért, így a Double Fine más projektekre fókuszálhat a továbbiakban.

"A stúdió máris csapatokra oszlik és különböző projekteken dolgozik, amelyeknek szerintünk örülni fogtok. Mi itt a Double Fine-nál szeretünk kísérletezni. Minden játék lehetőség is egyben új ötletek, vizuális stílusok, játékmenet, érzelmek és egyebek felfedezésére. A Psychonauts 2-nek köszönhetően visszatérhettünk ahhoz a játékhoz, amelyik annak idején a jövőbe katapultálta a stúdiónkat. Hosszú folyamat volt, de szeretnénk azt hinni, hogy megérte. Hibátlanul értünk földet."

Hogy pontosan milyen játékok formálódnak Tim Schafer felügyelete alatt, azt értelemszerűen még nem tudjuk, de új IP-k ugyanúgy elképzelhetők, mint a Brütal Legend 2. Jack Blacket aligha kellene sokáig győzködni, hogy kötélnek álljon.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)