Hirdetés

Mark Rein beszólt az Intelnek is!

|

Mark Rein, az Epic Games alelnöke tegnap élesen kritizálta az epizodikus játékmodellt (lásd: Half-Life 2: Episode One, Alone in the Dark 5, SiN: Episodes), ma pedig magát az Intelt kifogásolja, mondván, az megöli a PC-s játékipart. Az úr véleménye szerint az Intel nagy hibát követ el azzal, hogy saját, integrált grafikus vezérlő chipeket gyárt, hiszen azok egyike sem képes egyetlen új generációs játékot futtatni, még a legalacsonyabb beállításokkal sem. Ennek ellenére a chipek népszerűsége óriási, Rein úgy tudja (bár forrást nem tudott megnevezni), hogy a noteszgépek 80%-a, illetve az asztali PC-k 55%-a rendelkezik integrált grafikus vezérlővel, ez pedig igencsak rossz hatással van olyan vállalatokra, mint az Epic, hiszen itt a hangsúly a legújabb technológiákon van, amit ilyen háttérrel képtelenség időben elterjeszteni. Ugyanakkor a felső réteg egyre feljebb tornássza magát, vagyis a kettő közti szakadék nőttön nő. Sorra jelennek meg a különböző Quad-SLI és többprocesszoros megoldások, már több komplett PC is tízezer dollár feletti áron vásárolható meg. Kereslet pedig van rájuk, persze csak bizonyos mértékben. Rein szerint tehát a PC-s játékipart nem a konzolok háborúja, hanem sokkal inkább az Intel és az integrált chipek veszélyeztetik. Beszéde végén néhány megválaszolatlan kérdést intézett a hallgatóság felé:

  • Igazolják-e olyan játékok, mint a The Sims vagy a World of Warcraft Rein azon elméletét, hogy a PC-s játékipar egyre inkább eltávolodik az Intel miatt?
  • Mekkora szerepe és hatása lesz a PC-s játékiparra a konzolos MMO játékoknak?
  • A nagyobb kiadók miért nem fektetnek nagyobb hangsúlyt a PC-s játékkra? (Mark úgy tudja, két óriásvállalat is azon dolgozik, hogy hamarosan áttérjen a kizárólag konzolos fejlesztésekre, ezeket nem tudta megnevezni)
  • Vajon ledegradálódik-e a PC-s játékipar a silány tömegjátékokra?

    Hirdetés

    Hirdetés
    Hirdetés
  • 0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

    Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

    Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)