Hirdetés

Mark Rein támadja az epizodikus játékmodellt

|

Az Epic Games alelnöke, Mark Rein a Develop Conference rendezvényen tartott előadása során elmondta, hogy ő már az elején úgy érezte, az epizodikus fejlesztési modell egy halva született ötlet. A beszéd címe "Előzzük meg az új generáció útvesztőit" volt. Rein elmondta, hogy számtalan helyről hallott már erről az üzleti modellről, de véleménye szerint nincs erre szükség. "A vásárlókat arra kényszeríteni, hogy fél játékot vásároljanak, aztán fél évig várjanak egy új epizódra...?" - mondta. "Amikor befejezek egy játékot, valami újat szeretnék kipróbálni." Hozzátette, hogy az epizodikus gyártásnál a fejlesztők könnyen abba a hibába eshetnek, hogy a beépített tartalmat unalmassá, vontatottá teszik, akárcsak egyes tévé sorozatoknál. Elmondta továbbá, hogy az ilyen koncepcióval készülő dobozos, boltban megvásárolható játékok a marketing hiánya miatt megbukhatnak. "15 dolláros nagykereskedelmi árba nem fér bele a marketing. Ennek hiányában viszont felesleges és nem kifizetődő játékot kiadni." Mark Rein véleménye azért is furcsa, mert számos fejlesztő barátja követi az epizodikus megjelenést, köztük például a Valve Software a Steam rendszerrel, amely egyelőre igen sikeresnek bizonyul. Az persze más kérdés, hogy a játékosok hogyan vélekednek minderről. Nincsenek információk arra vonatkozólag, hogy mekkora bevételkülönbséget okoz az epizodikus üzleti modell a hagyományos kiadási módszerhez képest.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)