Hirdetés

A Facebook alapítója pár éven belül az egész világot rákötné az internetre

|

Az ENSZ egyik találkozóján jelentette be Mark Zuckerberg olyan nagyágyúkkal közösen, mint Bill Gates és Bono, a projektet, aminek keretein belül mindenkinek elérhetővé tennék az internetet 2020-ig.

Hirdetés

Befolyásos politikusok mellett több tech-guru is találkozott az ENSZ rendezvényén, ahol egy elég ambiciózus kezdeményezést is bejelentettek. Többek között olyan vezetők fogtak össze, mint Mark Zuckerberg, Bill Gates, vagy Jimmy Wales, a Wikipedia alapítója, közös céljuk pedig nem más, mint hogy összekössék az egész bolygót az internet segítségével.

Bár a Facebook alapítója elismerte, hogy természetesen abból az ő cége is profitálna, ha minél többen hozzáférnek az internethez, a fő céljuk nem ez. Amellett, hogy az internet az emberi jogok betartását és a béke ügyét is elősegíti, Zuckerberg szerint az internet-hozzáférés a szegénység globális csökkenéséhez is hozzájárulhat: "Mikor az emberek hozzáférnek az internet által adott eszközökhöz és tudáshoz, olyan lehetőségeket kapnak, amik mindannyiunk számára jobbá tehetik az életet" - áll a nyilatkozatban, amit kiadtak.

Zuckerberg azt nem részletezte, hogyan valósítaná meg a nagyszabású tervet, de kiállítottak egy prototípust abból a drónból, ami akár képes is lehetne, hogy a levegőben továbbítsa a szükséges jeleket.

Mit gondoltok, létrejöhet valaha a teljesen online világ?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)