Hirdetés

Megdöbbentő bejelentéssel ünnepelte lánya születését Mark Zuckerberg

|

A Facebook alapítójának váratlan húzása után csak tátott szájjal pislog az egész világ. Zuckerberg meglépte az eddig ismert talán legnagyobb értékű jótékonysági felajánlást.

Hirdetés

Mark Zuckerberg és felesége, Priscilla Chan a családjuk birtokában lévő Facebook részvények 99 százalékát eladományozták. Zuckerberg minderről egy nyílt levélben írt, melyet most született kislányának címzett. A szóban forgó összeg hihetetlenül hatalmas, a papírok értéke körülbelül 45 milliárd dollár.

A részvényeket mostantól kezdve a Chan Zuckerberg Initiative néven működő alapítvány kezeli. Zuckerberg elmondása alapján a szervezet ezt az óriási vagyont két konkrét célra fordítja a jövőben. Célkitűzésük szerint tágítani fogják az emberi élet határait, vagyis segítik az orvostudomány és az információs szabadság fejlődését. Továbbá az esélyegyenlőség érvényesítését is elősegítik, a Facebook alapító szerint ez is nélkülözhetetlen az emberiség fejlődésének érdekében.

Ti mit gondoltok az elképesztő nagyságú adományról?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)