Hirdetés

Marvel vs. Capcom: Infinite teszt - kő' egy csapat

|

Ismét összecsapnak a Capcom és a Marvel legnagyobb hősei, ezúttal azonban a Végtelen Kövek is megkavarják az erőviszonyokat.

Hirdetés

Régi ismerősként üdvözölték egymást a Marvel és a Capcom harcosai, akiket immár sokadik alkalommal eresztettek egymásnak. Nem volt azonban egyszerű összehozni ezt a találkát, mivel a Capcom 2012-ben (amikor a Disney felvásárolta a Marvelt) elveszítette a képregényóriás videojátékos jogait, és meg kellett várni, míg a Disney úgy dönt, nem egyedül szereté kiadni a marveles játékokat. Jogi problémák viszont még így is akadnak, ezeket pedig a szereplőgárda sínyli meg.

Hirdetés

Két világ találkozik

A Marvel mozifilmekből is ismert Végtelen Kövek segítségével Ultron és a Mega Man játékok Sigmája összeolvasztotta a két univerzumot, amelyben olyan, valóban frappánsan vegyített helyszínek jöttek létre, mint a Monster Hunter-féle Val Habar és a Fekete Párduc otthona, Wakanda fúziója, Valkanda. Az említett két főgonosz egyesüléséből megszülető Ultron Sigma azonban nem csak az őzikéket akarja simogatni, és a virágokat locsolgatni ebben a szép új világban, inkább az összes biológiai létformát eltörölné a föld színéről. Az ismert Capcom-karakterek és a képregényhősök tehát azért küzdenek végig a játék kampánya során, hogy összegyűjtsék a Végtelen Köveket, és ezzel megakadályozzák mindkét univerzum teljes pusztulását.

Engem egyetlen másodpercig sem tudott szórakoztatni a kampány. Viccesnek szánt, de inkább szekunder szégyenérzetet kiváltó jelenetek követték egymást, amelyekből ugyan nem volt hiány, de az egész estés mozifilm hosszúságát is elérő átvezetőtenger semmit sem ér, ha olyan csúnyácskára sikerül, mint egyébként az egész játék. Kölyökoromban volt egy pajtásom, Jánoska. Imádtam nála játszani, mert rengeteg menő akciófigurája volt. Díszes gyűjteményében azonban akadt pár fura szerzet, például a piacos Csubakka és Obi-Wan Kenobi, akik olyan rusnyák voltak, hogy azóta is rémálmaimban térnek vissza. Nos, valahogy így néznek ki a Marvel vs. Capcom: Infinite karakterei is; pár kivételtől eltekintve borzasztó a látvány, főleg az arcoknál csúszik el a dolog.

Ütéseink ereje

Mindez azért nagyon szomorú, mert maga a játékmenet remek, sőt bizonyos esetekben a szérián belül forradalmi. A kétfősre cserélt csapatok karakterei közötti váltás gyors és zökkenőmentes; a váltás mindig a talajon történik, így nem lehet levegőben elindított kombókkal megkeseríteni a másik életét. A korábbi részekben léteztek indokolatlanul erős, közel verhetetlen csapatfelállások, a Végtelen Kövek bevezetésével azonban megkavarták az egész receptet. Harc közben is használhatjuk - egyetlen gomb segítségével - különleges képességeiket, amelyek a teleportálástól egészen a gyógyításig terjednek, ha pedig a kőhöz tartozó mutató teljesen feltöltődik, elsüthetjük a nagy attrakciót, ami szintén az adott kőtől függően lehet második karakterünk feltámasztása, erősebb ütés vagy mondjuk a Hyper Combo-méter feltöltése. A különböző kombók a kis ütés ismételgetésétől egészen az emberfeletti bonyolultságú ütéssorokig bonyolódnak, így a kezdők is élvezni a fogják, a profiknak viszont rengeteg megtanulható trükköt kínál a játék. Az oktatómódként szolgáló karakterküldetéseket végigjátszva ezeket mind begyakorolhatjuk.

Az online módban a ranked és a casual meccseken felül egy üdítő újdonsággal találkozunk az első belépéskor: megjelent a kezdő játékosok külön ligája, minden újoncnak itt kell először bizonyítania, és csak akkor érhetjük el a többi online játékmódot, ha itt elég képzettnek bizonyulunk. Ezt a rendszert a többi verekedős cím is azonnal átvehetné.

Az egyébként is vegyes összképet tovább árnyalja, hogy a játékban egyetlen X-Men szuperhős sem bukkan fel. Egyértelmű, hogy licencbéli gondok húzódnak a háttérben, de egy Marvel vs. Capcom epizód akkor sem lehet teljes Rozsomák nélkül.

Marvel vs. Capcom Infinite
Ami tetszett
  • Játékosbarát harcrendszer
  • -Végtelen Kövek
  • Online kezdőliga
  • Ötletes helyszínek
Ami nem tetszett
  • Gyatra látvány
  • Unalmas kampány
  • Hiányzó X-Men-karakterek
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)