Hirdetés

Mass Effect 2 - Kiszivárgott információk

|

Vadonatúj Mass Effect és Mass Effect 2 információk kerültek nyilvánosságra, melyből kiderül, egy időre visszatér Shepard parancsnok.

Hirdetés

Eredetileg a jövő hónapban megjelenő Official XBOX Magazine hozta volna nyilvánosságra a Mass Effect 2 újabb részleteit. Egyelőre érdemes pletykaként kezelni a kiszivárogtatott információkat és megvárni a magazin elektronikus formába öntött változatát, habár megjelenése pillanatában már javában az E3 rendezvényére fogunk koncentrálni.



Kezdjük a legfontosabbal, habár a legelső teaser szerint Shepard elhalálozott, a Mass Effect második epizódjában biztosan belebújhatunk a keménykötésű parancsnok bőrébe! Mindössze arról nincsenek pontos információink, hogy milyen hosszú ideig irányíthatjuk karakterét. A fejlesztők természetesen jelentős szerepet és fellépési időt biztosítanak számára, azonban ez meglehetősen gyenge kapaszkodó. Megerősítették a korábban felmerült híreket, miszerint a legsötétebb és legbrutálisabb epizódra számíthatunk, ennek fényében Shepard külleme és személye megváltozik.



Számos összetevőn javítottak, illetve egyes esetekben teljesen megváltoztatták a bejáratott, azonban problémásnak minősíthető játékelemeket. Búcsút inthetünk az unalmas és idegesítő liftezésnek, helyére vadonatúj játékmechanizmust építettek, teljesen átalakították az inventory rendszert, kijavították a felpattogzó textúrákat, kibővítették a Normandy bejárható területét és részletesen kidolgozták Shepard privát hajófülkéjét. Alapjaiban módosították a Mako irányítását, valójában egy teljesen újfajta járművet kapunk helyette a korábbiakban megismertekhez képest abszolúte különböző kezelhetőséggel.

Visszatérnek a Mass Effect bemutatkozó epizódjában megismert karakterek és idegen fajok, mellettük természetesen bemutatkoznak újabb szereplők és ismeretlen civilizációk (a Drell nemzetség biztosan bekerül a folytatásba) képviselői. Csapatunk további tagokkal bővülhet, feltételezhetően beszervezhetjük a Thane névre hallgató bérgyilkost, barátságot köthetünk a Grunt néven anyakönyvezett félelmetes Krogan harcossal, valamint potenciális csapattagként tekinthetünk az egyelőre ismeretlen Salarian tudós személyére is. Nagyobb hangsúlyt fektetnek az úgynevezett „töltelék” fajtípusokra, ezentúl a Volus és Elvor fajhoz tartozó karakterek elvesztik statikusságukat és aktív jelenlétükkel változatosabbá varázsolják a történetet.



Felfedezhetjük a Kroganok és az Asarik (Illium planéta) hazáját, valamint a Mass Effect 2 történetének legfontosabb (ugyebár a sztori fővonalát továbbra is a Reaperek fenyegetése jelenti) részét képző Cerberus vállalat tulajdonában lévő hatalmas anyahajót, melynek kinézetét egy korábban kiadott háttérképen már közzétették.

Változatos környezettel és élővilággal szembesülhetünk, ha leszállunk valamely idegen bolygóra, magyarán szólva nem fogunk hosszú perceket autózni háromféle textúrával beborított területeken. Amennyiben maximumra tornásszuk Renegade vagy Paragon pontjaink számát, úgy mindkét esetben „extra-speciális” befejezésekre számíthatunk. Természetesen döntéseinktől függően örökre nyugovóra térhetnek csapatunk összeválogatott tagjai.

Hatalmas izgalmunkban majdnem elfelejtettük megemlíteni a februárban beígért Mass Effect letölthető tartalmak érkezését. A meghatározatlan időpontban megjelenő tartalmak után további bővítményekre már nem számíthatunk egészen a Mass Effect 2 debütálásáig. A második DLC bejelentésére egyelőre kénytelen vagyunk türelemmel várakozni, a BioWare illetékesei szerint hamarosan előrukkolnak közleményükkel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)