Hirdetés

Gyűlölethullám indult az animátor ellen, aki a Mass Effect: Andromedán dolgozott

|

Mivel a Mass Effect: Andromeda külső motion capture csapatánának egyik dolgozója történetesen egy nő volt, elegendő bizonyíték nélkül kezdték sértő üzenetekkel bombázni egy félrevezető cikk által felspannolt gamerek.

Hirdetés

Szóval, ahogy észrevehettétek, a netes gamer társadalom egyik legújabb vesszőparipái a Mass Effect: Andromeda olykor előforduló béna animációi. Ezek egy videóba összegyűjtve valószínűleg sokkal rosszabb színben tüntetik fel a játékot, mint amivel valós játékmenet közben találkozunk, de ettől még létező bakik. Persze az internet korában nem érhetett véget az ügy a tényleges játékbeli hibák kritikájával.

A legújabb ügy ott kezdődött, hogy a Mass Effect: Andromeda rengeteg szereplőjén külsős partnerként dolgozó vancouveri EA Labs egyik munkatársa, Allie Rose-Marie Leost rendkívül buta módon azt írta ki néhány közösségi média profiljára, hogy ő volt az arc animációkért felelős csapat vezetője. A The Ralph Retort nevű, nem éppen a semleges tájékoztatásról ismert blog pedig kapva kapott az alkalmon, hogy egy szaftos posztban megírják, hogy egy, minden videojátékos tapasztalatot nélkülöző cosplayerre bízta a BioWare a tragikus végeredményt hozó animációs vezetői munkát.

Az anyag viszont elképesztően félrevezető: egyrészt nem ellenőrizték sehol, hogy Leost tényleg betöltötte-e ezt a pozíciót, másfelől bármilyen bizonyíték nélkül beleszőtték a posztba a teóriát, hogy biztosan szexuális szívességekért cserébe kapta meg a pozíciót. Rendkívül szomorú módon rengetegen nem csak elhitték az ismert tények alapján minden alapot nélkülöző összeesküvés-elméletet, de még el is kezdték névtelen üzenetekkel bombázni a Mass Effect: Andromeda külsős csapattagját. És ahogy azt sejthetitek, rengetegnek köze sem volt ahhoz, hogy jól vagy rosszul végezte-e a munkáját.

Az esetben természetesen a BioWare is megszólalt, az igazgató, Aaryn Flynn közleménye így szól:

"Nemrég egy volt EA-alkalmazottat hibásan a Mass Effect: Andromeda fejlesztőcsapatának egyik vezetőjeként azonosítottak. Ezek a beszámolók valótlanok. Tiszteljük játékosaink és a közösség véleményét és üdvözöljük a játékainkkal kapcsolatos visszajelzést. De egyének ellen intézett támadás, függetlenül a projekthez való kapcsolatuktól minden esetben elfogadhatatlan."

Ezzel pedig száz százalékig egyetértünk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)