Gyűlölethullám indult az animátor ellen, aki a Mass Effect: Andromedán dolgozott

|

Mivel a Mass Effect: Andromeda külső motion capture csapatánának egyik dolgozója történetesen egy nő volt, elegendő bizonyíték nélkül kezdték sértő üzenetekkel bombázni egy félrevezető cikk által felspannolt gamerek.

Szerezz akár 20 000 Ft kedvezménnyel PS4, vagy 74 999 Ft-tól Xbox One S konzolt további kedvezménnyel! Hirdetés

Szóval, ahogy észrevehettétek, a netes gamer társadalom egyik legújabb vesszőparipái a Mass Effect: Andromeda olykor előforduló béna animációi. Ezek egy videóba összegyűjtve valószínűleg sokkal rosszabb színben tüntetik fel a játékot, mint amivel valós játékmenet közben találkozunk, de ettől még létező bakik. Persze az internet korában nem érhetett véget az ügy a tényleges játékbeli hibák kritikájával.

A legújabb ügy ott kezdődött, hogy a Mass Effect: Andromeda rengeteg szereplőjén külsős partnerként dolgozó vancouveri EA Labs egyik munkatársa, Allie Rose-Marie Leost rendkívül buta módon azt írta ki néhány közösségi média profiljára, hogy ő volt az arc animációkért felelős csapat vezetője. A The Ralph Retort nevű, nem éppen a semleges tájékoztatásról ismert blog pedig kapva kapott az alkalmon, hogy egy szaftos posztban megírják, hogy egy, minden videojátékos tapasztalatot nélkülöző cosplayerre bízta a BioWare a tragikus végeredményt hozó animációs vezetői munkát.

Az anyag viszont elképesztően félrevezető: egyrészt nem ellenőrizték sehol, hogy Leost tényleg betöltötte-e ezt a pozíciót, másfelől bármilyen bizonyíték nélkül beleszőtték a posztba a teóriát, hogy biztosan szexuális szívességekért cserébe kapta meg a pozíciót. Rendkívül szomorú módon rengetegen nem csak elhitték az ismert tények alapján minden alapot nélkülöző összeesküvés-elméletet, de még el is kezdték névtelen üzenetekkel bombázni a Mass Effect: Andromeda külsős csapattagját. És ahogy azt sejthetitek, rengetegnek köze sem volt ahhoz, hogy jól vagy rosszul végezte-e a munkáját.

Az esetben természetesen a BioWare is megszólalt, az igazgató, Aaryn Flynn közleménye így szól:

"Nemrég egy volt EA-alkalmazottat hibásan a Mass Effect: Andromeda fejlesztőcsapatának egyik vezetőjeként azonosítottak. Ezek a beszámolók valótlanok. Tiszteljük játékosaink és a közösség véleményét és üdvözöljük a játékainkkal kapcsolatos visszajelzést. De egyének ellen intézett támadás, függetlenül a projekthez való kapcsolatuktól minden esetben elfogadhatatlan."

Ezzel pedig száz százalékig egyetértünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!