Hirdetés

Mass Effect: Andromeda - a Witcher 3-ból merítenek ihletet a fejlesztők

|

A BioWare csapata tanult a Dragon Age: Inquisitionben elkövetett hibáiból, így a következő Mass Effect játék fejlesztése közben igyekeznek a legjobb helyeken keresni az inspirációt.

Hirdetés

Habár a Dragon Age és a Mass Effect játékok már eddig is valamennyire nyitottak voltak, a Dragon Age 3: Inquisition volt az első, amiben már valóban szabadon bejárhattuk a világot. Ennek nyilván ugyanúgy voltak hátrányai, mint előnyei, de a BioWare egyik alkalmazottja szerint tanultak az elkövetett hibákból.

Az open world játékok egyik leggyakoribb hibája, hogy a mellékküldetések és az egyébként a fő történetszálhoz nem köthető tartalom nagyon hamar unalmassá és önismétlővé válik (ti összegyűjtöttétek az összes tollat az Assassin's Creedben? Mi sem!). A Reddit egyik felhasználója, aki egyébként a BioWare egy meg nem nevezett alkalmazottja, arról beszélt az oldalon, hogy az Andromeda esetében mindenféleképpen el akarják kerülni az ilyen jellegű problémákat:

"Megnéztük, hogy milyen megoldásokat találhatunk olyan játékokban, mint pl. a The Witcher. Nagyon fontos volt a számunka, hogy a mennyiség és a játék mérete miatt nem szenved csorbát a minősége annak, amit csinálhat a játékos."

Nem véletlenül erre esett a fejlesztők választása, hiszen a The Witcher 3: Wild Hunt sokak szerint az utóbbi évek egyik legjobb szerepjátéka. Azért is fontos dizájn szempontból ez a példa, mert a legtöbb hasonló játékkal ellentétben a Wild Hunt mellékküldetései meglepően aprólékosak, ráadásul gyakran összefüggésben állnak egymással, ezzel egy élettel teli és komplikált világot létrehozva.

Ti mit gondoltok? Honnan kéne, hogy ihletet merítsen a Mass Effect: Andromeda?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)