Hirdetés

Massive Black - Nem sikerült a csel

|

Vajon mi a közös a Killzone 2-ben, a Hellgate: London-ban, Auto Assault-ban, a GUN-ban vagy a Battlefield 2142-ben? A válasz egyszerű: a Massive Black. Ez a stúdió számos alkotás fejlesztési fázisaiban részt vesz, textúrákat, koncepciós rajzokat, ötleteket gyártanak hozzájuk a fejlesztők kérésére. Több olyan projekten is dolgoznak, amelyek még be sincsenek jelentve. A nagyobb kiadókkal titoktartási szerződéseket kötnek, és kiszervezés formájában végeztetik el a "piszkos munkát" velük. Gyakorlatilag tehát egy művészgyűjtő helyről van szó, amely a legtehetségesebb számítógépes tartalomgyártókat tömöríti. Ez meg is látszik a cég sikerein, s pont ez az, ami miatt most róluk beszélünk. Két korábbi alkalmazott, James Xi Zhang és Jenny Chen úgy gondolták, szerencsét próbálnak, és megteremtik saját kis stúdiójukat a Massive Black konkurenciájaként. A gond az, hogy mindezt a "nagy testvér" ügyfeleinek elhappolásával szerették volna elérni. Természetesen a két dolgozó eddig a pillanatig állt csak a Massive Black alkalmazásában, a vállalat elnöke, Jason Manley pedig be is perelte őket. A vád szerint százezer dollárt csempésztek ki a cégből, amit egy titkos bankszámlán helyeztek el. Eközben több ügyfelet, munkatársat és szellemi tulajdont is elloptak. A pénzt a rájuk bízott projektek túl magas költségigénylésével próbálták megszerezni. Az ügy egyelőre kezdeti fázisban van, a bizonyítási eljárás csak most kezdődött.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)