Hirdetés

Mastertronic - bezár a székház, jönnek a leépítések

|

A legendás kiadót a fizikai terjesztés sodorta a csőd szélére.

Hirdetés

A Mastertronic a Sega konzolkora és Commodore 64-re kiadott jobbnál jobb címekkel írta be magát a játéktörténelembe. És bár a Spellbound, a Master of Magic, és az Action Biker kiadója teljes mértékben a Sega része lett, a 2004-ben alakult Mastertronic Group továbbvitte a jól csengő nevet. Most viszont bajban van a brit cég.

A kiadó ugyanis komoly hitelek felvételére kényszerült, és amikor egy tavaly felvett adósság visszafizetésére kötelezték őket, csődközeli állapotba került a Mastertronic Group. Ennek kapcsán drasztikus lépésekre kényszerültek: bezárták a cég központját, felmondták az épület bérletét és a kiadó alkalmazottainak negyven százalékát is el kellett bocsátaniuk.

A cég egyik igazgatója, Andy Payne azonban bízik abban, hogy sikerül megállapodnia a hitelezőkkel, így elkerülnie a teljes csődöt. A Mastertronic Group ugyanis februárban végleg befejezte a dobozos játékok terjesztését, ami a legtöbb veszteségért volt felelős. Fejlesztőként és digitális terjesztőként ellenben viszonylag jól teljesít a Mastertronic.

És mivel minden más tevékenységgel kapcsolatos költséget megszüntettek, Payne optimista az augusztus közepén esedékes hitelezői szavazással kapcsolatban. Sok sikert nekik, szomorú lenne egy ilyen nagy név kudarcát látni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)