Hirdetés

Meddig tarthat a PlayStation 4 támogatása?

|

Egy elemző szerint a Sony nem fogja elsietni az átállást.

Hirdetés

Michael Pacther, a Wedbush elemzője közismert megmondóember, aki rendszeresen kerül a hírekbe a játékipart boncolgató elméleteivel. Korábban például sikerrel jósolta meg, hogy mikor érkezik a PlayStation 5, most pedig ismét a Sonyról beszélt a Pachter Factor című műsorában.

A téma az volt, hogy vajon meddig tarthatnak ki a japánok a jelenlegi vegyes modell mellett, azaz meddig jönnek még olyan exkluzívok, melyek a 2013-ban piacra dobott PlayStation 4-en is elérhetők lesznek.

Hirdetés

Pachter pedig úgy véli, hogy a Sony még viszonylag sokáig foghatja a leköszönő generáció kezét, méghozzá a puszta matek miatt:

"Nem igazán hagyhatják figyelmen kívül a PS4-et, amíg nincs elegendő PS5-ük ahhoz, hogy pénzt keressenek egy játékon. Körülbelül 3 millió példányt kell eladnod, csak hogy megtérüljön a befektetés, és ha nincs több mint 7-8 millió PS5, akkor ez egyszerűen nem fog menni. Mindig lesznek exkluzívok egy konzol életciklusának elején, ha azt akarod, hogy az emberek megvegyék a hardvert. Tehát a csirke és a tojás esete ez, el kell adnod néhány kedvezményes tojást, hogy az emberek megvegyék a csirkét."

- mondta az elemző, utalva arra a néhány PS5-exkluzív címre (Demon's Souls, Returnal, and Ratchet and Clank: Rift Apart), amit eddig kaptunk.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A folytatásban pedig rátért a jóslásra:

"Ez van most az exkluzívokkal. De a nagyobb játékoknál, ha el akarnak adni 20 millió példányt, muszáj a régi és az új konzolokon is kiadniuk őket. Őszintén szólva azt hiszem, hogy a PlayStation 4-et 2023-ig fogják támogatni. Tíz év. Úgy gondolom, hogy 2022-ben valószínűleg több [PS5-ös] exkluzívot látunk majd, 2023-ban pedig már az összes az lehet."

Ha tehát hihetünk Pachternek, akkor a Sony-címek rajongói még szűk másfél évig halogathatják a next-gen konzol beszerzését, ha le tudnak mondani néhány újdonságról. A kínálat pedig még így sem lesz szerény, hiszen jelen ismereteink szerint PS4-re érkezhet a Horizon Forbidden West, a Gran Turismo 7 és a God of War folytatása is.  

A PlayStation 5-ből egyébként eddig 10,1 millió darabot sikerült eladni, amivel még a készlethiány ellenére is ez a generáció lett a Sony leggyorsabban fogyó konzolja. A tempó pedig komolyan begyorsulhat, mivel a japánok nemrég bejelentették, hogy sikerült elég félvezetőt szerezniük, így hamarosan megszűnhetnek a PS5-ös várólisták, ami fontos lépés lenne a tényleges generációváltás irányába.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)