Hirdetés

Még a bejelentés előtt törölte a Mafia: Definitive Edition fejlesztőinek új játékát a Take-Two

|

A Hangar 13 kukázott projektje eddig 53 millió dollárt emésztett fel.

Hirdetés

Bár kétségtelenül érdekesek a számok is, hiszen nem mindegy, hogy a kiadók nyereséggel vagy veszteséggel zárnak egy-egy negyedévet, jellemzően izgalmasabbak azok a gyakorta szűkszavúan megfogalmazott és kevés konkrétumot tartalmazó pontjai a pénzügyi beszámolóknak, amelyek a nyilvánosság elől gondosan titkolt projektekről rántják le a leplet.

A Take-Two (a Rockstar Games és a 2K Games anyavállalata) negyedéves jelentéséből például így derült ki, hogy egy bejelentés előtt törölt projekt 53 millió dollár veszteséget okozott a cégnek.

Hirdetés

Nem kellett sok idő, hogy a sajtó kinyomozza, mely stúdió elkaszált fejlesztéséről van szó, a Bloombergnek névtelenül nyilatkozó források azt állítják, hogy a Mafia III-at és a Mafia: Definitive Editiont jegyző Hangar 13 projektje alól rántotta ki a szőnyeget a kiadó. A szóban forgó játék Volt kódnéven futott, és szuperhősökkel teli multiplayer cím lett volna. A 2017-ben megkezdett fejlesztés időközben többször is irányt váltott, de a magabiztos vízió hiánya mellett más nehezítő tényezők is hátráltatták a munkálatokat, például a pandémia.

Ugyanezen források szerint a mai napon megbeszélést tartanak a Hangar 13 munkatársai a további lépésekről. Ezeket nem részletezték ugyan, de aligha az év végén esedékes prémiumokról lesz szó. Mindazonáltal feltételezhetjük, hogy nem ez volt az egyetlen futó projektje az amerikai, brit és cseh irodákkal rendelkező stúdiónak (valakinek még meg kell csinálnia a Mafia 4-et), ha tehát a Take-Two elrendelné, hogy az utolsóként távozó kolléga kapcsolja le a villanyt, akkor sokkal többet bukna 53 millió dollárnál.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)