Hirdetés

Még a Call of Duty-knál is több helyet foglalhat a S.T.A.L.K.E.R. 2

|

Kiderült, mennyi helyet kér majd a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl Xboxon.

Hirdetés

A gyors töltési idők miatt örülhetünk, hogy speciális SSD került az új generációs konzolokba, abból a szempontból viszont nem jártunk jól, hogy a tárhelybővítés sokkal drágább mulatság lett ennek köszönhetően. Ráadásul a rendkívül részletes játékvilágok egyre több és több tárhelyet követelnek, így például a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobylról is megtudtuk nemrég, hogy valószínűleg kisebb-nagyobb játéktörlési akciót kíván majd  meg a vásárlóitól.

Hirdetés

Még a nyáron megismerhettük az FPS PC-s gépigényét, ahol már akkor intő jelként 150 GB-s helyigény szerepelt, amit egyébként a játék Steam-oldalán azóta azzal is kiegészített a GSC Game World csapata, hogy lehetőleg SSD-t használjunk. Nos, ezt a méretet az xboxos kiadásnak sikerült túlszárnyalnia, ami annak kapcsán derült ki, hogy nemrég a konzolos áruházba is felkerült a 2022. április 28-án megjelenő játék előrendelésének lehetősége. A termékoldalon láthatjuk, hogy Xbox Series X és S gépeken 180 gigabájton terpeszkedik majd a S.T.A.L.K.E.R. 2, ami a kisebb tudású konzol használható tárhelyének közel felét megzabálja.

Azt még nem tudjuk, mennyi játékórára elegendő tartalom fér erre a nem elhanyagolható tárterületre, az viszont nyáron kiderült, hogy a csapat az Unreal Engine 5-re váltott a fejlesztés közben. Az Epic bejelentésekor elárulta az új motorról, hogy a konzolgyártókkal együttműködtek annak érdekében, hogy kihasználhassák a PlayStation 5-be és az új Xboxokba kerülő SSD-k sebességét, arról viszont nem szólt a fáma, hogy segít-e az eszközkészletük a fejlesztőknek spórolni az értékes tárhellyel.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)