Hirdetés

Még egy új generációs horrorjátékon dolgozik a The Medium és a Layers of Fear fejlesztője

|

A régi konzolok tulajdonosai kimaradnak a Bloober Team és a Rogue Games közös projektjéből.

Hirdetés

Ugyan nyertek egy kis haladékot a pandémia következtében a PS4-ükhöz vagy Xbox One-jukhoz ragaszkodó játékosok, az idő múlásával előbb-utóbb elérkezünk ahhoz a ponthoz amikor már csak sportjátékok évenkénti kiadásai, majd pedig már azok sem jelennek meg öregedő masinájukra.

Igaz, az Xbox One-osoknak mentőövként még ott az Xbox Game Pass Ultimate-előfizetéshez kötött felhőszolgáltatás, minek révén olyan játékok is elindulnak majd a gépükön, amelyek hardverkövetelménye bőven meghaladja konzoljuk képességeit.

Hirdetés

Mindenesetre egyre több fejlesztő kötelezi el magát az új konzolgeneráció mellett. A The Mediumot, a Blair Witchet, az Observert és a Layers of Fear szériát jegyző Bloober Team legutóbbi játéka már csak PC-re, Xbox X|S-re és PS5-re jelent meg, és a most futó projektjei közül legalább az egyik hasonlóképpen elkerüli a PS4-et, illetve az Xbox One-t.

Túl sokat nem tudni még a Rogue Games kiadóval kötött megállapodás leendő gyümölcsének részleteiről, de a bejelentést kísérő közleményekből csak úgy süt a lelkesedés.

"Nem is lehetnénk izgatottabbak amiatt, hogy együttműködhetünk a Rogue Gamesszel ezen a hihetetlen projekten. Büszkék vagyunk arra, hogy olyan játékokat fejlesztünk, amelyek az eredetiség és az immerzió határait feszegetik, elégedettséggel tölt el egy olyan cég mellett dolgozni, amelyik osztozik a víziónkon."

- fogalmazott Piotr Babieno, a Bloober Team ügyvezető igazgatója.

Matt Casamassinának, a Rogue Games CEO-jának is volt mondandója a kooperációról, meg is osztotta a publikummal.

"Éveken át csodálattal adóztunk a Bloober komor és bámulatos játékainak, ezért az első pillanattól fogva tudtuk, ez az egyetlen csapat, amelyik alkalmas ennek az őrült és menő koncepciónak a megvalósítására. A mai még nem az a feledhetetlen nap, időre és törődésre van szükségük az ütős játékoknak, de alig várjuk, hogy megoszthassuk veletek a projekt részleteit."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Bloober Team emellett a Konamival is ügyködik valamin, talán épp egy új Silent Hillen, valamint megkezdte a következő Layers of Fear munkálatait. Az Unreal Engine 5-tel készülő horror előreláthatóan 2022-ben fog megjelenni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)