Hirdetés

Még el se kezdődött az év, máris elhalasztottak egy ígéretes cyberpunk játékot

|

Persze a bejelentés annak ismeretében cseppet sem meglepő, hogy az ANNO: Mutationem eredetileg 2020 decemberében debütált volna.

Hirdetés

Függetlenül attól, hogy kiben okozott helyrehozhatatlan törést és bizalomvesztést a Cyberpunk 2077, vagy éppen ellenkezőleg, ki köszönhet neki számtalan élvezetes játékórát, azt mindenképpen a CD Projekt Red játékának javára kell írnunk, hogy felfokozta az érdeklődést a téma iránt. Talán még az sem lehetetlen, hogy a Square Enix megengedje az Eidos Montréalnak, hogy elkészítse a Deus Ex: Mankind Divided folytatását, ezzel lezárva Adam Jensen történetét.

De ha erre nem is kerül sor, az olyan kisebb kaliberű projektekre, mint a kínai ANNO: Mutationem nagyobb eséllyel vetül majd valamennyi a rivaldafényből, és így talán azok is tudomást szereznek létezéséről, akik nem bújják éjjel-nappal a fórumokat felcsipegethető cyberpunk morzsák reményében.

Hirdetés

A már említett ANNO: Mutationem egy oldalnézetes 2.5D-s akció-kaland, amely szerepjátékos stílusjegyeket is fel tud mutatni, és mint az a trailerben is látható, viszonylag jól elkapta a cyberpunk miliőt, ábrázolásmódjába pedig még némi pixelartot is kevertek a fejlesztők. Eredetileg decemberben kellett volna megjelennie, ám a csapat az év utolsó napján a Twitteren közölte, hogy a játék playstationös kiadásai 2021 harmadik negyedévére csúsznak.

Az ok a szokásos: több időre van szükség, hogy olyan formában kerülhessen az ANNO: Mutationem a vásárlóközönség elé, mint amilyennek alkotói megálmodták. Pláne, hogy az élmény fokozása érdekében a játék jelentés részét újratervezik. Érdekes, hogy a PC-s verzióról egy szó sem esett, noha annak megjelenését ugyanúgy hiába vártuk, a steames termékoldal pedig a meglehetősen tág időkeretként 2021-et tünteti fel premierdátumként.

Reméljük, nem jut a The Last Night sorsára, és tűnik el örökre a fejlesztői pokol mélyén. Nektek hogy tetszik?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)