Hirdetés

Még évekig a kormány mögött marad a Disney jelenlegi fejese

|

A Disney igazgatótanácsa ismét bizalmat szavazott Bob Chapeknek.

Hirdetés

A Disney éléről még 2020-ban köszönt le a vállalatot 15 éven át vezető Bob Iger, aki valóságos szórakoztatóipari titánt faragott a regnálása előtt sem jelentéktelen cégből. Utódja Bob Chapek lett, akinek nem osztott könnyű lapokat a sors, hiszen a pandémia a Disney számos fontos üzletágát érintette a filmektől a turizmuson (Disney Cruise Line) át a bezárásra ítélt  vidámparkokig.

A korábban épp a vidámparkos bizniszért felelős Chapek azonban nem hátrált meg, és töretlenül haladt előre a Disney+ streaming platform megerősítésével, amit értékelni látszanak a milliószámra begyűjtött előfizetők és a vállalat igazgatótanácsa is, nemrég ugyanis ismét bizalmat szavaztak a CEO-nak.

Hirdetés

Elsőként a Variety számolt be róla, hogy a testület egyhangú döntése értelmében Chapek július 1-től újabb három éven át vezetheti a Disney-birodalmat, legalább évi 20 millió dolláros részvényjuttatások mellett, az éves alapfizetése pedig marad az eddigi 2,5 millió dollár. A szerződés részleteit az amerikai tőzsdefelügyelethez benyújtott dokumentáció tárta fel.

"A világjárvány kemény csapást mért a Disneyre, de Bob vezetésével az üzleteink a vidámparkoktól a streamingig nem csak átvészelték a vihart, hanem erős pozíciókkal kerültek ki belőle. A növekedés és átalakulás e fontos időszakában az igazgatótanács elkötelezett amellett, hogy a mai sikeres pályán tartsa a Disney-t, és Bob vezetése kulcsfontosságú ennek a célnak az elérésében. Bob a megfelelő vezető a megfelelő időben a The Walt Disney Company számára, és az igazgatótanács teljes mértékben megbízik benne és vezetői csapatában."

- mondta Susan Arnold, a Disney igazgatótanácsának elnöke. A döntés nem különösebben meglepő, bár így is akadtak, akik másra számítottak, miután tavasszal egy kisebb PR-botrány tört ki a vállalat körül. Ahogy arról mi is beszámoltunk, a cég dolgozóinak egy része, valamint melegjogi szervezetek és demokrata szavazók is élesen kritizálták a Disney-t, amiért a cég pénzzel támogatta a floridai republikánus politikusokat.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A déli állam konzervatív vezetése ugyanis ekkor fogadott el egy olyan törvényt, amely megtiltja, hogy 10 év alatti gyerekek genderidentitást és szexuális orientációt érintő felvilágosításban részesüljenek. Chapek erre mindenkit emlékeztetett, hogy a Disney mindkét politikai oldalnak juttat adományokat, és a támogatás nem is a törvény elfogadására irányult, ám végül kénytelen volt visszavonulót fújni, és teljesen leállítani a támogatási programot.

A jelek szerint azonban ez nem volt elég ahhoz, hogy megrendüljön a vezérigazgatói szék, így a következő évek során is az eddig látott stratégia folytatására számíthatunk a  Marvelt és a Star Wars jogait is birtokló Disney-től, erős hangsúllyal az immáron Magyarországon is elérhető elérhető Disney+ streaming platformmal. Ami pedig magát Chapeket illeti, a vezérigazgató életre szóló megtiszteltetésnek nevezte, hogy vezetheti ezt a "nagyszerű vállalatot".

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)