Hirdetés

Még idén leleplezhetik a Metro Exodus folytatását

|

Állítólag már nincs messze a 4A Games következő játékának megjelenése.

Hirdetés

Dmitry Glukhovsky világhírű regényei alapján már három videojáték is készült: a Metro 2033 2010-ben ismertette meg egy újabb réteggel Artyomot és a horrorisztikus moszkvai metrórendszert, majd 2013-ban a Metro Last Lighttal folytatódtak az események. A játékok továbbfejlesztett változatait tartalmazó Metro Redux csomagot leszámítva a következő nagy játékra egészen 2019-ig kellett várniuk a rajongóknak, amikor is a Metro Exodusban Artyom elhagyta a metrót és vonatra pattant

Az alapjátékhoz aztán készült két kiegészítő (Sam's Story, The Two Colonels) is, de a szériát fejlesztő 4A Games terveit keresztül húzta az orosz-ukrán háború: egy részük bevonult a seregbe, a többiek pedig nehéz körülmények között folytatták a munkát. Így nem meglepő, hogy csak január végén érkezett meg az új Metro Exodus frissítés, de az rögtön hozott egy modkészletet is. 

Hirdetés

Az nem volt eddig sem titok, hogy a 4A Games dolgozik a Metro Exodus folytatásán, amely PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re jelenhet meg, sőt azt is elmondták, hogy a jelenlegi háborús helyzet nagyban befolyásolta az új részt, de érthető okokból minden másról hallgattak. Egy ismert iparági bennfentes, Tom Henderson azonban most a forrásaira hivatkozva megosztott néhány részletet a projektről: a fejlesztés állapotáról és arról, hogy mikor jelenhet meg a folytatás.

Henderson jelentése szerint a következő Metro-játék fejlesztésével nagyon jól halad a 4A Games, olyannyira, hogy a jelenlegi állapotában állítólag már teljesen játszható is. Várhatóan a klasszikus Metro-formulát követi majd ez is, amiben lopakodás, craftolás, lootolás és hasonlók szerepelnek.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A bennfentes úgy tudja, hogy a játék egy álomjelenettel fog kezdődni, ami után a bázison ébredünk fel. Elvileg még idén be fog mutatkozni a játék, és jelenleg 2024-es megjelenési dátummal számolnak. 

A Saber Interactive alá tartozó csapatnál emellett formálódik egy teljesen új IP-n alapuló, nagy költségvetésű projekt is, amely az álláshirdetések alapján szintén FPS lesz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)