Hirdetés

Még nem ért véget a szezon, április is hoz érdekes új játékokat

|

Februárt és márciust erősen meghúzták a fejlesztők, de áprilisban és májusban is akad majd ez-az, ami figyelmet érdemel.

Hirdetés

A tavalyi év elején azon keseregtünk, hogy mennyire üresek voltak az első hónapok, de idén nincs ilyen probléma: februárban a Dying Light 2, a Lost Ark, a Horizon Forbidden West és az Elden Ring, márciusban pedig a Gran Turismo 7, a Ghostwire: Tokyo és a Tiny Tina's Wonderlands csábított minket, némelyik nagyobb, mások kisebb tömegeket megmozgatva.

Áprilisban, hacsak be nem jelentenek még néhány dátumot a közeljövőben, lassulás következik, többnyire már korábban megjelent játékok érkeznek új platformokra, vagy olyan, szűk rétegeknek szóló alkotások jönnek, mint az MLB The Show 22 és a MotoGP 22. Akad azért a kínálatban egy-két izgalmas újdonság is: a LEGO Star Wars-ért odavagyunk, a Nintendo Switch Sports biztos, hogy jó pár hétvégét tesz majd mozgalmasabbá, és kíváncsian várjuk, milyen lesz a magyar Neocore újdonsága, a King Arthur: Knight's Tale. A folytatást alább találjátok, ne felejtsetek el lapozni sem!

Hirdetés

2022. áprilisi megjelenések - 2. hét

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga - április 5.  - PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

A TT Games az elmúlt húsz évben őrült tempóban ontotta ránk a LEGO játékokat, de a formula már régen elfáradt, és a csapat is látta, hogy eljött a változás ideje. A LEGO Star Wars: The Skywalker Saga sok mindenben más lesz, mint amit megszokhattunk: a kamera a karakterek mögé kerül, a harcban sokkal több lehetőséget használhatunk ki, megjelennek új játékelemek, és mi dönthetjük el, melyik trilógiával szeretnénk kezdeni. Felfedezhetjük a bolygók, a hajók egy részét, és véletlenszerű események is várnak ránk a küldetések között. 300 irányítható karakterrel startol, de továbbiak is érkeznek a későbbiekben.

MLB The Show 22 - április 5. - PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

A Sony baseballjáték-sorozata tovább terjeszkedik, az idei részt már a Switch-tulajok is játszhatják, az xboxosok pedig megtalálják majd a Game Pass kínálatában. A kezdőket két új nehézségi szint segíti, a Diamond Dynasty nevű kártyagyűjtögetős játék jobb lesz, mint valaha, és lehet majd cross-platform játszani.

Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition - április 7. - Switch

A Square Enix valamelyest felújítva adja ki legendás RPG-jét, a Chrono Crosst, de nem kell óriási változásokra gondolni: a 3D modelleket HD-re frissítették, új illusztrációk kerültek be, javult a zene minősége, és a játékmeneten is faragtak, hogy egyszerűbb legyen a harc. A csomag része a Radical Dreamers - Le Trésor Interdit - is, ami 1996-ban jelent meg és a Chrono Cross alapjául szolgáló történetet ecseteli.

Chinatown Detective Agency - április 7. - PC, Mac, Switch, Xbox One

A Humble Games karolta fel a Chinatown Detective Agencyt, egy retro hangulatú cybernoir point and click kalandjátékot, amiben egy magánnyomozóvá avanzsált ex-zsarut irányítunk. Mi választhatjuk ki, kinek dolgozunk, és a világot bejárva oldhatunk meg eseteket, sőt nemcsak a játékon belül kell keresnünk, hanem a való világban is (a Google elegendő lesz, nem kell utazgatnunk).

Out There: Oceans of Time - április 7. - PC

Az Out There folytatásában, az Oceans of Time-ban roguelike elemek, erőforrás-menedzsment és történetmesélés is megjelenik. Egy hatalmas galaxist fedezhetünk fel, új tagokat toborozhatunk legénységünkbe, menedzselhetjük azt, és nekilódulhatunk az ismeretlennek.

The House of the Dead Remake - április 7. - Switch

Korunk nagy tragédiája, hogy egy teljes VR-generáció lement játéktermi, fénypisztolyos lövöldözős játékok adaptációi nélkül, pedig ha valamit, egy Time Crisist vagy egy House of the Deadet tökéletesen át lehetett volna ültetni. Csak egy kicsit vigasztal minket a Switch-exkluzív The House of the Dead Remake, ami az 1997-ben megjelent klasszikus újraalkotott variációja, egy hagyományos rail-shooter az eredetihez hű játékmenettel, több befejezéssel, az eredeti, borzasztó szinkronnal, de felfrissített látvánnyal és irányítással. A Joy-Conokat használva akár két játékos is játszhatja egyszerre.

Medieval II: Total War - április 7. - iOS, Android

A Total War sorozat egyik legjobb része volt a Medieval II, amit hamarosan okostelefonokon és táblagépeken is játszhatunk. Mint arra a neve is utal, a középkorban játszódik, 1080 és 1530 között harcolhatunk, köthetünk és bonthatunk fel szövetségeket Európa, Észak-Afrika, valamint a Közel-Kelet területén.

A folytatásért lapozz a következő oldalra!

Oldalak: 1 2 3 4

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)