Hirdetés

Még PS2-es játékokat is lehet futtatni Xbox Series S-en

|

Többek között a God of Wart is sikerült működésre bírni a Microsoft új generációs konzolján.

Hirdetés

A Sony és a Microsoft nemrég debütált konzoljainak egyik remek tulajdonsága a visszafelé kompatibilitás, aminek köszönhetően régebbi címeket is gond nélkül pörgethetünk rajtuk. Sőt, az új Xboxok még kifejezetten régi, a 2000-es évek elején megjelent alkotásokkal is elboldogulnak, miután kezelésbe vették azokat a Microsoft mérnökei.

Egy videósnak viszont egészen váratlan bravúrként olyan játékokat sikerült működésre bírnia egy Xbox Series S-en, amelyek sosem jelentek meg a Microsoft gépeire.

Hirdetés

Érdekes videót tett közzé a YouTube-on Modern Vintage Gamer, amiben megmutatta, hogyan is lehet PS2-es játékokat elindítani az Xbox Series S konzolon. A mutatványhoz egyszerűen csak be kell kapcsolni a Developer Mode-t, ugyanis ebben az állapotban a masina képes UWP-s appokat futtatni, így pedig a nyílt forráskódú emulátor, a RetroArch is simán elindul.

A program közel sincs tökéletes állapotban, viszont ennek ellenére a segítségével olyan játékokat lehet kipróbálni a konzolon, mint a God of War és a Silent Hill 2. A videós elég sok játékot letesztelt ezzel a módszerrel, és tapasztalatai szerint meglepően jó eredményeket produkált az emulátor.

Ti egyébként hasznosnak tartjátok a visszafelé kompatibilitást?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)