Hirdetés

Még több SNES-es klasszikus remake-jét hozná el a Square Enix, sajátos művészeti irányt követnek majd

|

A Square Enixnek nagyon bejött az Octopatch Traveler látványvilága, ezért klasszikusokat is felújítanak majd ezzel a módszerrel.

Hirdetés

Vannak játékok, amik egymaguk képesek népszerűvé tenni egy grafikai stílust, ahogy például annak idején a Borderlands is rengeteget tett a cel-shaded látványvilág elterjesztéséért. Az Octopatch Traveler ábrázolásmódja az egész játékipart tekintve talán nem lesz ekkora sláger, de a Square Enixen belül biztos, hogy elindított egy trendet. Így aztán nem a Triangle Strategy lesz az egyetlen játék, ami a kiadó címei közül ezt az irányvonalat követi majd.

Ezt nemrég egy, a Square Enix YouTube-csatornájára felkerült beszélgetős műsorban tárgyalták ki a Triangle Strategy fejlesztői. Megemlítették, hogy házon belül HD-2D-nek hívják a grafikai stílust, amiben a háromdimenziós, viszonylag modern hátterek előtt a letűnt korokat idéző, pixeles karaktereket mozgatnak meg. A műsorban elhangzott az is, hogy a Square Enix elnöke, Yosuka Matsuda kiadta a feladatot, hogy a cég méretes SNES-es katalógusából keressenek olyan játékokat, amik alkalmasak arra, hogy ezzel a látványvilággal készítsenek belőlük remake-et.

Hirdetés

Miután átválogatták a játékokat, ilyen jellegű felújításra legalkalmasabbnak az 1994-ben megjelent Live A Live című JRPG-t találták, ami eddig nyugaton nem, csak Japánban jelent meg. A fejlesztők azért is beszélhettek erről ilyen nyíltan, mert a szerepjáték remake-jét nemrég leleplezte a kiadó a legutóbbi Nintendo Direct alkalmával, és mint láthattuk, a játék tényleg a HD-2D-nek keresztelt stílusban tárja elénk a világát és karaktereit.

Érdekes viszont a második legkönnyebben megvalósítható cím helyzete, az erről nyilatkozó fejlesztő szerint ugyanis az Actraiser nevű játékról van szó, ami nem is olyan rég, 2021 novemberében kapott egy remake-et Actraiser: Renaissance néven, ám az teljesen más művészeti stílust használt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)