Hirdetés

Megdöbbentően kevés helyet foglal a Dying Light 2 új generációs változata

|

A Dying Light 2 elvileg szebb és gördülékenyebb PS5-ös változata jóval apróbbra sikerült, mint a PS4-es. Milyen mágia ez?

Hirdetés

Az elmúlt években többször is előfordult, hogy a prémium kategóriás címek fájlméretei a 100GB-ot súrolták, sokszor felülről. Az új generációs konzolok érkezése után sokan arra számítottak, hogy ez ennél csak rosszabb lesz, de mint kiderült, ez nem feltétlenül van ténylegesen így.

Több nagyobb cím is kisebbre zsugorodott PS5-ön és Xbox Series X/S-en, köszönhetően az azokban dolgozó új technológiáknak.

Hirdetés

A Dying Light 2-nél sem lesz ez másképp. A PlayStation 5-ös változat várhatóan 25GB-ot foglal majd el, míg PS4-en a fájlméret 51GB lesz. Az xboxos oldalon kisebb az eltérés, de ott is csak 35GB-nyi szabad helyre lesz szükségünk, míg PC-n 43-ra. A számokat egyébként maguk a fejlesztők is megerősítették, bár hozzátették, hogy az első napos frissítések valószínűleg rápakolnak majd még ezekre az adatokra.

Akárhogy is, a PS5 Integrated IO rendszere láthatóan nagyon hatékonyan dolgozik a helyigény minimalizálásán. A Microsoftnak is megvan a maga technikája erre, de mindkettőnél sokat nyom a latba, hogy az SSD integráció a fejlett tömörítések ellenére is gyorsan tud dolgozni az adatokkal.

Akármilyen platformon is játszotok majd, érdemes lesz nekiállni a rendrakásnak: február 4-én érkezik a Dying Light 2.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)