Hirdetés

Megérkezett a Rockstar Games hivatalos válasza a nagy Grand Theft Auto VI szivárgásra

|

Nem váratott sokáig magára a Rockstar hivatalos reakciója, elvileg minden megy tovább a tervezett ütemben.

Hirdetés

Valószínűleg már mind hallottatok róla, hogy a hétvége folyamán sok Grand Theft Auto VI jelenetvideó szivárgott ki a még fejlesztés alatt járó játék korai verziójából (többéves buildről van szó). Elég hitelesnek tűntek az anyagok, később a Bloombergnél dolgozó Jason Schreier is ezt erősítette meg.

Most pedig már gyakorlatilag tényként kezelhető a szivárgás, mivel hivatalosan is reagált a történtekre a Rockstar Games csapata a közösségi felületeken, így például a stúdió Facebook- és Twitter-oldalán.

Hirdetés

A Rockstar szűkszavú közleménye egészen pontosan így szól:

"Nemrégiben behatoltak a hálózatunkba, ennek során egy illetéktelen harmadik fél illegálisan hozzáfért és letöltött rendszerünkből bizalmas információkat, beleértve a következő Grand Theft Auto korai fejlesztői videóit. Jelenleg nem számítunk semmiféle fennakadásra a játékainkhoz kapcsolódó szolgálatatásokban, és hosszútávú hatásokkal sem számolunk a fejlesztés alatt álló projektjeinkben. Hihetetlenül csalódottak vagyunk azért, hogy bármiféle részlet ily módon került nyilvánosságra a következő játékunkból. Az eredeti terveknek megfelelően fogunk továbbra is dolgozni a következő Grand Theft Auto játékon, és változatlanul elkötelezettek vagyunk azért, hogy nektek, a játékosainknak egy olyan élményt nyújthassunk, ami megfelel az elvárásaitoknak. Hamarosan friss hírekkel érkezünk, és természetesen be fogjuk nektek mutatni ezt az új játékot, amint készen áll erre. Szeretnénk megköszönni mindenkinek a folyamatos támogatást ebben a helyzetben."

Úgy tűnik tehát, hogy a fejlesztés változatlan ütemben halad tovább, és a hivatalos kommunikáció szerint semmilyen hatással nem lesznek rá a szivárgások - azon túl persze, hogy érthető a szomorúság a csapaton belül, hiszen ők akarták volna leleplezni a nagy melepetéseket.

Egy külön cikkben egyébként nemrég összefoglaltunk öt olyan dolgot, amiket a Grand Theft Auto VI kiszivárgott videóiból tudhattunk meg. A szivárgással kapcsolatos legfontosabb infókat pedig ebben a videóban szedtük össze:

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)