Hirdetés

Meghalt Ferret Baudoin, a Dragon Age: Origins és a Fallout 4 dizájnere

|

A veterán játékfejlesztő pályafutása során megfordult az Obsidian Entertainmentnél, a BioWare-nél és a Bethesdánál is.

Hirdetés

Október 15-én váratlanul elhunyt Ferret Baudoin, a Bethesda Softworks dizájnere, aki számos szerepjáték munkálataiban vett már részt, utolsó projektje a Starfield volt, előtte a Fallout 76 küldetéseinek megtervezésével bízták meg, majd a döcögős rajtot követően vezető dizájnerré léptették elő, akinek a további tartalmakat, köztük a Wastelanders kiegészítőt kellett felügyelnie. Haláláról Jeff Gardiner, az említett játék korábbi projektvezetője számolt be a Twitteren, örök optimistának, drága barátnak és elkötelezett szerepjáték-rajongónak nevezve néhai kollégáját.

Ferret Baudoin (valójában Eric Baudoin) ahogy sokan mások, QA tesztelőként kezdte a szakmát, mielőtt dizájnerként is kipróbálhatta volna magát. A MechWarrior 4: Mercenaries után dolgozott a soha meg nem jelent Black Isle Studios-féle Baldur's Gate 3-on és az ugyancsak elkaszált eredeti Fallout 3-on. Ezután kötött ki az Obsidian Entertainmentnél, ahol a Neverwinter Nights 2 vezető dizájnere volt Josh Sawyerrel együtt.

Hirdetés

Három évvel később már a BioWare-nél kamatoztatta a tehetségét, hozzájárulva a Dragon Age: Origins és a Dragon Age 2 sikeréhez. Itt hat évet húzott le, mielőtt a Bethesdához igazolt volna, ahol összesen tíz évet töltött, és a Fallout 4-en, valamint a már említett Fallout 76-on dolgozott.

Gardiner, aki azután is kapcsolatban maradt vele, hogy otthagyta a Bethesdát, a Twitteren felidézte, hogy rendszeresen megosztották egymással, hogy épp melyik RPG-vel játszanak. Baudoin ezt tényleg nagyon komolyan vette, többet játszott, mint bárki, akit ismer, az Owlcat Games legutóbbi Pathfinder játékát például négyszer is végigvitte.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)