Hirdetés

Megint csúszik az Alone in the Dark remake, most teljesen más okból, mint korábban

|

Meggondolta magát a THQ Nordic a túlélőhorror kiszemelt megjelenési dátumával kapcsolatban, és sikeresen rátolta egy másik játékra, ami történetesen a sajátja.

Hirdetés

Egyszerre tölt el bennünket lelkesedéssel és rettegéssel, amikor régóta alvó franchise-ok készülnek visszatérni. Mi van, ha borzalmas lesz a vége, és csalódnunk kell? - fogalmazódik meg bennünk önkéntelenül is a kérdés, hiszen nyilván az ellenkezőjét szeretnénk. Valami hasonlót érzünk az 1992-es Alone in the Dark újragondolása kapcsán is, amivel a THQ Nordic a Pieces Interactive csapatát, a Magicka 2 fejlesztőit bízta meg. A műfajváltás már önmagában elég komoly kihívás, amit még tetéz, hogy lényegesen nagyobb léptékű alkotásról van szó, tehát érthető, ha aggodalom ráncolja a rajongók homlokát.

És most bizonyára újabb barázdák jelennek meg, miután kiderült, hogy a kiadó újfent a halasztás mellett döntött (legutóbb el akarták kerülni az ütközést az Alan Wake 2-vel). A közleményben megfogalmazott indoklás szerint a január 16-ai dátumot csakis komoly hajtás és túlórázás árán tudták volna tartani, ám ők nem akarták ennek kitenni a játékon dolgozó fejlesztőket, ezért másik időpontot kerestek: 2024. március 20-át. Vagyis mindössze öt nappal lemaradva követi majd a THQ Nordic másik nagy tavaszi címét, az Outcast - A New Beginninget.

Hirdetés

Abban, hogy kétségeink és a csúszások dacára mégis alig várjuk, hogy felfedezzük a Derceto udvarházat Edward Carnby és Emily Hartwood bőrébe bújva, az őket alakító színészek, David Harbour és Jodie Comer mellett a projekt kulcsembereinek személye is fontos szerepet játszik. A sztorit Mikael Hedberg, a Soma és Amnesia: The Dark Descent írója jegyzi, és ő egyúttal a játék rendezője is, a művészi irányért pedig Guy Davis felel, aki Guillermo del Toro állandó tettestársaként lett ismert.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)