Hirdetés

Megint elhalasztották az egyik legjobban várt stratégiai játékot, nem is kicsit

|

A Homeworld 3 fejlesztőinek sokkal több időre van szükségük, mint azt korábban gondolták.

Hirdetés

Még amikor a csúcson volt a stratégiai játékok műfaja, akkor sem kényeztettek el bennünket a fejlesztők túl sok űrstratégiával, de a konkurencia viszonylag csekély létszáma semmit sem von le a Relic Entertainment által jegyszett Homeworld széria érdemeiből. Aki próbálta az 1999-es első részt, majd a 2003-as folytatást, esetleg azok újrakevert változatát, nagy valószínűséggel azon nyomban belezúgott, tehát tudja, hogy miért tartjuk őket a mai napig ekkora becsben.

Amikor a jogok új tulajdonosaként a Gearbox beharangozta, hogy elhozza a galaktikus eposz harmadik felvonását, madarat lehetett volna fogatni velünk. Tény, hogy az eredeti fejlesztőgárda időközben más franchise-okra váltott a Sega bábáskodása mellett, de a cserecsapatként beugró Blackbird Entertainment sem tűnik rossz választásnak, lévén ez a stúdió felel a Homeworld: Deserts of Kharak című előzményért is.

Hirdetés

Úgy kalkuláltak, hogy 2022 végére el is készülnek (okkal válogattuk be az év legjobban várt stratégiai, taktikai és tycoon játékai közé), ám tavaly nyáron jelezték, hogy több időt igényelnek a munkálatok. Másodjára 2023 első felét határozták meg célként, amiből már nincs túl sok hátra, tehát mostanra be kellett volna indulnia a marketinggépezetnek, és már ismernünk kellene a megjelenési dátumot.

Hogy ez mégsem így történt, az annak köszönhető, hogy a Blackbird és a Gearbox szerint bár jól halad a projekt, még nem nyújtja azt a minőséget, amit szerintük a széria és a rajongók megérdemelnek, ezért újfent elhalasztották a megjelenést. A döntés következtében a Homeworld 3 jövőre csúszik, az intervallum azonban szűkült a legutóbbihoz képest: 2024. februárját karikázzátok be a naptárban, de csak ceruzával.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)