Hirdetés

Megint nagy pofont kapott a Tencent a kínai államtól

|

Nem adhat ki új appokat, és a meglévőket sem frissítheti Kínában a vállalat.

Hirdetés

A kínai tech szektor éveken át gyarapodhatott a laza szabályozási környezetet élvezve, az utóbbi hónapok során viszont véget ért a jó világ, s az ország vezetése több szigorú intézkedést is hozott az élet minden területén nagy befolyással bíró óriások megregulázására.

Nemrég például a monopóliumellenes jogszabályok megsértésére hivatkozva jelentős bírságokkal sújtották a legnagyobb szereplőket, köztük a játékipartól az e-kereskedelemig számos területen érdekelt Tencentet. A vállalatot most újabb hideg zuhany érte: ezúttal  ideiglenesen eltiltották a mobilos alkalmazásai frissítésétől és az új appok kiadásától.

Hirdetés

A fejleményről beszámoló South China Morning Post cikke szerint az "ideiglenes adminisztratív útmutatásként" jellemzett akciót az Ipari és Információs Technológiai Minisztérium rendelte el, megtiltva az alkalmazásboltoknak, hogy fogadják a Tencent appjait és update-jeit. 

Daniel Ahmad, a Niko Partners elemzője úgy tudja, hogy a kizárólag Kína területén érvényes intézkedésre azért került sor, mert a szabályozó hatóság szerint egyes alkalmazások megsértették a felhasználói és adatvédelmi jogokat. A meglévő appok letöltése továbbra is zavartalan, jelenleg a kiadásra váró alkalmazásoknál és frissítéseknél biztosítják, hogy megfeleljenek az érvényes jogszabályoknak.

A Tencent több mint 100 mobiljátékot, és 70 egyéb alkalmazást forgalmaz Kínában, így a meglehetősen sok appot érint a tilalom. Az illetékes minisztérium tavaly óta tanúsít nagyobb szigort az adatvédelmi szabályok betartatásánál, ennek részét képezi a vállalatóriás elleni legújabb fellépés is.

A közelmúltból nem ez az egyetlen intézkedés, ami borzolhatja a kínai gamerek kedélyeit, hiszen a függőségtől rettegő országban augusztus óta drasztikusan korlátozzák a kiskorúak játékidejét is.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)