Hirdetés

Megjelenés előtt lőtt le egy célzássegítő csalást az Activision

|

A User Vision mesterséges intelligenciával kínált tisztességtelen előnyt, bármely játékban, akár konzolokon is.

Hirdetés

A múlt héten borzolta a kedélyeket egy csalószoftver, ami a maga nemében forradalmi megoldást nyújtott a rosszul célzó vagy könnyű sikerre vágyó játékosoknak. A User Vision Pro nevű program új verziója mesterséges intelligencia segítségével tette halálpontossá a célzást, s akár konzolokon is megvethette volna a lábát.

A szoftver egy PC-n és egy digitalizáló kártyán keresztül, élőben küldte az  inputokat a kontrollernek, az utasításaival pedig elég volt csak nagyjából a kiszemelt ellenfél irányába nézni a halálpontos lövésekhez.

Hirdetés

A készítője a YouTube-on népszerűsítette a bármely platformon és bármilyen játékkal használható szoftvert, "véletlenül" pont a Call of Duty-ban demonstrálva a képességeit. Idővel az Anti-Cheat Police Department Twitter-csatorna is megosztotta az anyagot, felhívva rá a figyelmet, hogy a megoldás a PC után az eddig tisztább konzolos meccseket is tönkreteheti.

A Warzone csalóival kilátástalan harcot vívó Activision ezt követően lépett akcióba, és rövidesen nem csak az eredeti videó tűnt el a YouTube-ról, de a projekt weboldalán is megjelent egy közlemény, ami nem sok kérdést hagy a történtek háttere felől.

"Ez a nyilatkozat nem volt kötelező. Az Activision Publishing kérésére azonban a továbbiakban nem fogok olyan szoftvert fejleszteni, vagy ahhoz hozzáférést biztosítani, amellyel vissza lehet élni a játékaikban. Sosem állt szándékomban törvénytelenül cselekedni. (…) A szoftvert sosem adtam ki."

- írja a USER101 álnevű fejlesztő.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A  közlemény második részében azon sajnálkozik, hogy ez valójában egy nagyon előnyös technológia, amivel például a webkamerák is képesek lehetnének automatikusan követni az emberi mozgást, ám a potenciális negatív hatásai miatt sosem lesz befejezve.

Zárásként ehhez csak annyit tudnánk hozzáfűzni, hogy talán nem kellett volna profi csalószoftverként beharangozni a koncepciót, szebb is lehetett volna a történet vége. Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)