Hirdetés

Megjelenés előtt próbáltuk ki a LEGO Star Wars: The Skywalker Sagát, bőven van mit mesélni róla

|

A LEGO Star Wars: The Skywalker Saga eltér a TT Games korábbi LEGO játékaitól, de ez teljes mértékben a javára válik.

Hirdetés

Hosszú ideje várják már a LEGO- és Star Wars-játékok rajongói azt, hogy mancsaik közé kaparinthassák a LEGO Star Wars: The Skywalker Sagát, amiről először még Matthew Wood spoilerezett egy keveset a Star Wars Celebration Chicagón, majd a 2019-es E3-on, a Microsoft konferenciáján megkaptuk a bejelentő előzetest is. Bár 2020 májusában a hivatalos Star Wars YouTube-csatorna egyik videójában szerepelt egy 2020. október 20-i megjelenési dátum, a kérdéses anyagot gyorsan törölték, és újra feltöltötték, immár pontos megjelenés nélkül. 

Többszörös halasztás után aztán a 2021-es gamescomon végre kiderült, hogy 2022 tavaszán fut be a kilenc számozott Star Wars epizódot összefoglaló új LEGO-kaland, most pedig már azt is tudjuk, hogy április 5-ig kell várnunk ezekre. A Cenega Hungary és a Warner Bros. jóvoltából azonban mi már most kipróbálhattuk a játékot.

A demó során kizárólag a negyedik rész kockásított változatával játszhattunk, de azért mutattak nekünk jeleneteket a többi Csillagok háborúja mozi adaptációjából is, így egészen reális képet alkothattunk arról, mi vár majd ránk áprilisban.

Hirdetés

Messzi-messzi galaxis, elejétől a végéig

A LEGO Star Wars: The Skywalker Saga több téren is újít a korábbi LEGO-játékokhoz képest, és ezek a változtatások kivétel nélkül nagyon jól állnak neki. Nem kell például már sorrendben végighaladnunk a kilenc mozifilmen, szabadon belefoghatunk bármely epizód küldetéseinek ledarálásába, bármiféle kötöttség nélkül. Mindegyik film világa öt nagyobb küldetést tartalmaz, vagyis összesen 45 misszió áll rendelkezésünkre, de a játék ennél sokkal többet kínál: temérdek bolygóra ellátogathatunk, űrhajókon mászkálhatunk, mellékküldetéseket, kihívásokat oldhatunk meg. Immár nem egyetlen központi hub áll a rendelkezésünkre (a LEGO Star Wars: The Complete Saga esetében ugyebár ezt a funkciót töltötte be a Mos Eisley-i kantin), helyette a Csillagok háborúja legikonikusabb planétái között utazgathatunk, felfedezhetjük azok titkait. 

Videóban is mesélünk a játékról:

Nem túl nagy meglepetés, hogy a The Skywalker Saga az eddigi legszebb LEGO-játék. Különösen a figurákon lerakódott por, kosz, valamint a kopottas felületek néznek ki nagyon jól, ilyen szempontból szerencse, hogy épp a negyedik résszel tölthettünk el nagyjából egy órát, hiszen a Tatuin homokja értelemszerűen nyomot hagyott a helyi kockanépségen. Nemcsak a látvány lépett azonban szintet, hanem a játékmenet is. 

Az első, és leginkább szembetűnő változás a kamerakezelés: sokkal közelebbről mutatja a játék az eseményeket, majdhogynem TPS-nézetig zoomoltak be. Ez tökéletesen passzol a vérfrissítésen átesett harcrendszerhez: kis és nagy támadások sorozataiból rakhatunk össze kombókat, az erőhasználók bármikor bevethetik az univerzum legnagyobb hatalmát, a lőfegyverrel ellátott karakterek pedig klasszikus, váll fölötti kameranézetet és "igazi", manuális célzást kaptak.

Ezek miatt sokkal inkább nevezhető akciójátéknak a The Skywalker Saga, mint korábban bármelyik LEGO-cím. A közelharci kombók a jediknél és sitheknél a leglátványosabbak, ők ráadásul bármikor hozzá is vághatják a fénykardjukat az ellenfelekhez. A sugárpallos használható arra is, hogy átvágjunk vele LEGO-ból épült falakat, és így tárjunk fel titkos szobákat. A fénykardok egyébként blokkolni is tudják az ellenfelek lövedékeit, sőt akár visszaküldhetjük őket a feladónak egyetlen suhintással. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Kockákat kutatva

A Star Wars hatalmas világában kalandozva óriási szabadságot kapunk. A feladványok és küldetések megoldása közben rengeteg járművet használhatunk, de akár a helyi állatvilág nagyobb képviselőire is fel tudunk pattanni. Megéri minden apró titkot felkutatni, hiszen most sem maradhattak ki a gyűjthető LEGO kockák: ezúttal kyber brickeknek hívják őket, összesen 1166 darabra bukkanhatunk a játékban. Ezekért cserébe oldhatjuk fel az általános upgrade-eket és a karakterosztályokhoz kapcsolódó tematikus fejlesztéseket. A pályákat elágazások színesítik, olykor döntenünk kell arról, merre megyünk tovább, inkább a nyílt konfrontációt választjuk, vagy megkerüljük valami trükkös mechanika segítségével az ellenfeleket. 

Bár egyedül is nagyon szórakoztatóak tudnak lenni a LEGO-játékok, az igazán nagy móka akkor kezdődik el, ha pajtásainkkal az oldalunkon csapunk bele a kalandba. Valós társakkal a puzzle feladványok is könnyebben, gyorsabban megoldhatók, és nagy segítségünkre lehetnek a bossharcok során is. Nyilván nem kell Dark Souls vagy Elden Ring-szintű főellenségekre és összecsapásokra számítani, de azért így is izgalmas, látványos csörték kerültek a játékba. Az ellenfelek alkalmazkodnak a harci stílusunkhoz, nem feltétlenül egyetlen gomb folyamatos püfölése jelenti tehát a megoldást. Az sem árt továbbá, ha ki vagyunk békülve a quick time eventekkel, fogunk belőlük kapni bőven.

Az űr, a legvégső határ

Bár a negyedik epizód elején mi magunk nem kóstolhattunk bele az űrhajós összecsapásokba, azért videós prezentációkban láthattuk, hogyan fest majd a dolog, és meg kell hagyni, elég szórakoztatónak tűnik LEGO vadászgépekkel cikázni. A játék ezen részét is teljesen újragondolták a fejlesztők annak érdekében, hogy autentikus maradhasson az űrharc, mégis minden korábbinál jobb játékélmény párosulhasson hozzá. Az irányítás abszolút a kezünkben van, nem valamiféle képzeletbeli zsinóron rángatnak végig bennünket. Bármikor végrehajthatók látványos kunsztok, pont olyanok, amilyeneket a Csillagok háborúja-filmek vadászpilótái is megvillantanak harc közben.

Választható karakterek terén sem lehet majd okunk a panaszra, több mint 300 LEGO-figura került a játékba, itt van mindenki a kilenc Star Wars epizódból, akit az évek során megszerettünk. Érdemes közöttük gyakran váltogatni, egyes idegen nyelveket például csak egy C-3PO-féle protokolldroid ért meg, bizonyos fajok küldetéseit tehát csak ő tudja felvenni. A szereplőket folyamatosan, az egyes részek történeteiben előrehaladva oldhatjuk fel, egyes hősöknek pedig többféle változata is elérhető - ilyen például Obi-Wan Kenobi. A játék megjelenése után DLC-k formájában tovább bővül a felhozatal, úton vannak a The Mandalorian és a The Bad Batch sorozatok, valamint a Solo: Egy Star Wars-történet és a Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet szereplőinek másai is.

A fő karakterosztályok mellett létezik egy "extra" lista is, ide különleges szereplők, illetve civilek kerültek. Őket játékbeli valutáért cserébe lehet feloldani. Ilyen ráadás szereplő például a hatalmas rancor, aki pillanatok alatt hatalmas felfordulást tud okozni bármely helyszínen.

A LEGO Star Wars: The Skywalker Saga hosszú időre le fogja kötni a műfaj kedvelőit. Fő küldetései mellett a csillagtérképet használva bejárhatjuk az egész galaxist, több tucat különböző űrhajót irányítva deríthetjük fel az egyes planéták körül a világűrt és persze magukat a bolygókat is. Szédítően sok feladat, megoldandó fejtörő, legyőzendő ellenfél, begyűjtendő vagy épp feloldandó jutalom vár mindenkit az eddigi legnagyobbnak, legtartalmasabbnak ígérkező LEGO-játékban, ami könnyen lehet minden idők legjobbja is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)