Hirdetés

Ezekkel játszunk áprilisban

|

Jajj, ezek a játékfejlesztők, ilyen évkezdés után áprilisban sem hagynak nyugodni minket.

Hirdetés

Az év elég erősen indult, sokan még a ranglistákat jelenleg vezető Tomb Raider és BioShock Infinite végére sem értek, sőt a hegyi szelek azt suttogják, van, aki még egyikbe sem kezdett bele. Ha egyik januárban, februárban vagy márciusban megjelent játékot sem tartottátok arra érdemesnek, hogy megtakarított pénzetekből áldozzatok rá, mindenképp böngésszétek át az áprilisi listát. Reméljük, hogy egyik fejlesztőnek sem lesz kedve tréfálni és megváltoztatni az alább megadott dátumokat.

Defiance - április 2. - PC, Xbox 360, PlayStation 3

Április 15-én startol a SyFy nevű amerikai csatornán egy új sci-fi sorozat (SyFy, sci-fi, értitek), ami hogy-hogy nem a Defiance nevet viseli. A készítők úgy döntöttek, nem várják meg, hogy a széria befusson, vele párhuzamosan készíttették el a kapcsolódó játékot, és előreláthatólag egyik sem bukik majd hatalmasat. A Defiance egy MMO lövöldözős játék, amit a Rift, az End of Nations és a Crytek-féle Warface fejlesztésénél is közreműködő Trion Worlds fejleszt, és ahogy azt már bizonyára kisilabizáltátok, a sorozat által is bemutatott világban játszódik. Nincs havidíj, sőt az MMO-któl szokatlan módon nem tartalmi frissítések érkeznek hozzá, hanem öt, Season Pass-szal is kiváltható DLC. Hogy azok megjelenése után is fenntartják-e a frissességet, az még a jövő kérdése, de a kezdeményezés mindenképp figyelemre méltó. Volt alkalmunk kipróbálni a játék bétáját, és pár apróságtól eltekintve - ami a béta állapot miatt nem volt rendesen kidolgozva - egész jónak tűnt.

Grand Theft Auto: Liberty City Stories, Vice City Stories - április 3. - PlayStation 3

Újabb Grand Theft Auto játékok érkeznek hamarosan a PlayStation Network kínálatába, méghozzá az eddig csak PSP-n és PS2-n elérhető Liberty City Stories és Vice City Stories. Míg a Sony konzoljaival nem rendelkező játékosok továbbra is csak álmodhatnak arról, hogy a Grand Theft Auto III és a Grand Theft Auto: Vice City előzményeit feldolgozó alkotások világában tehessenek egy-két kört, addig a PS3 tulajok többek közt ezek segítségével is készülhetnek a sorozat ötödik része, a GTA V megjelenésére. Annak fényében, hogy a PlayStation 4-en nem lehet majd PlayStation 3-as játékokkal játszani, vegyes érzéseink vannak a megjelenéssel kapcsolatban, de ahogy a PS2, úgy a PS3 sem fog hamar a feledés homályába merülni, úgyhogy ha valamiért eddig kimaradtak volna a “kisvárosi történetek”, vegyétek, vigyétek.

BattleBlock Theater - április 3. - Xbox 360

A világ valaha volt egyik legjobb indie játéka a Castle Crashers, ezzel kár is lenne vitatkozni. A The Behemoth alkotása hamar belopta magát szívünkbe, és nagyon örülünk annak, hogy a srácok nem hagyták abba a jobbnál jobb alkotások fejlesztését. Humoruk páratlan, ami a Castle Crashers BattleBlock Theater névre keresztelt szellemi utódjában is jelentős szerepet játszik. Oldalnézetes platformerről van szó, ami négy fős co-oppal érkezik, és olyan egyedi játékmódok lesznek benne, amik példátlanok a játéktörténelemben. Nézzétek meg a trailert, kívánjátok, hogy legyen holnapután, és játszatok vele, mert az jó lesz mindenkinek.

Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge - április 5. - Xbox 360, PlayStation 3

Anno vala a Ninja Gaiden 3, s mondák a kritikusok, hogy ez erősen közepes, egyesek szerint gyalázatosan ergya. Aztán jövé a Wii U, s mondák a fejlesztők: “turbózzuk fel a játékot, majd adjuk ki újra!”. A mindezidáig Nintendo-exkluzív Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge fogadtatása az alapváltozaténál valamivel pozitívabb volt, de még mindig nem elég kielégítő, úgyhogy a Team Ninja elérkezett próbatételének harmadik szintjére: a javított, bővített, csiszolt és fényezett Ninja Gaiden III, amit ajánlatos a fent is említett Razor’s Edge alcímmel illetni, április ötödikén a két vezető konzolra is megjelenik. Természetesen nem egy az egyben a Wii U-s változatot kapják az Xbox 360 vagy PlayStation 3 valamelyikét birtokló játékosok, rengeteg új fegyver, fejleszthető karakterek, sőt Xbox SmartGlass támogatás is bekerült. Szaggassátok le Live-ról vagy PSN-ről a demót, bajotok abból nem lehet.

Age of Empires II HD - április 9. - PC

Nem mintha be kellene mutatnom az Age of Empires szériát bárkinek is, aki az ezredforduló előtt jött a világra, de pár szóban azért említsük meg, hogy minden idők egyik legemlékezetesebb stratégiaijáték-sorozatáról van szó. A Microsoft Studios úgy döntött, hogy a fiatalabb korosztályok, illetve a nosztalgiázni vágyók számára érdemes ismét kiadni a sorozat második részét, úgyhogy felkérte a Hidden Path Entertainmentet (akik például a Counter-Strike: Global Offensive-et is elkövették, bár ez most vajmi keveset számít), hogy HD-sítsák és gyúrják össze a kiegészítőket az alapjátékkal. A trailer alapján nekem nem tűnik úgy, hogy valóban lényegesen szebb lenne, de azért látszik, hogy változtattak rajta. Ha előrendelitek Steamen, már április ötödikén elkezdhettek vele játszani, egyébként április 9-ig kell várni.

Injustice: Gods Among Us - április 19. - Xbox 360, PlayStation 3, Wii U

Mindannyiunk nagy örömére újra burjánzik az a bokor, amin a verekedős játékok teremnek. HP-val még nem aláztuk meg egymást eléggé a Tekken Tag Tournament 2-ben (viszont a Nightwolf-Eprespuszedlee páros csúnyán alulmaradt velünk szemben), de máris itt a következő cím, amiben ha csak virtuálisan is, de azért hatékonyan verhetjük bucira egymás fejét. A Netherrealm Studios (tudjátok, az új Mortal Kombat miatt emeltünk nekik szentélyt) büszkén vállalta a feladatot, hogy a DC Comics szuperhőseit és szupergonoszait egymásnak eressze. Értékelendő a kreativitásuk már a címválasztásnál is, hiszen választhatták volna az olcsó utat, és egyszerűen “DC Heroes Fighter”-nek vagy “DC Universe Brawler”-nek is nevezhették volna, de nem. Saját sztorit kapott, ami azzal indul, hogy Joker csapdába csalja Supermant, majd megöleti vele Lois Lane-t és meg nem született közös gyermeküket. Ezek után gondolhatjátok, mennyire dühös mindenki. Aquaman meg főleg, mert megelégelte, hogy mindenki cikizi, ő olyan a DC Universe-ben, mint nálunk Hunter. Csak Hunter még nem tud megidézni gigantikus méretű tengeri lényeket. Még.

Dead Island Riptide - április 26. - PC, Xbox 360, PlayStation 3

Hamár az előbb HP-t emlegettem, akkor itt van még egy játék, ami az ő étvágyát is csillapítani tudja. Házi zombiszakértőnk - akit egy valódi apokalipszis esetén vakon követnénk, esetleg tolnánk magunk előtt - a márciusi Walking Dead: Survival Instinct borzalmaiból felocsúdva a Dead Island Riptide-dal üdülhet fel, mi pedig szívesen csatlakozunk hozzá, elvégre egy erősen a co-op módra kiélezett alkotásról van szó (itt jegyezném meg, hogy a GameStar Tábor egyik hagyománya a Left 4 Dead sorozat két részének oda-vissza végigjátszása négy fős csapatokban, akit ez csábít, mindenképpen figyelje a GSO-t friss infókért a rendezvénnyel kapcsolatban).

Az első Dead Island hősei azt hitték, megmenekültek, de elég unalmas lenne egy olyan folytatás, amiben a stabilizálódott, biztonságos társadalomban élhetnénk boldogan, nem rettegve attól, hogy egy zombi integet be az ablakon (bár a téma teljes kifulladása előtt alighanem ide is eljutunk). Egy másik szigetre viszik őket, ahol természetesen zombik végzik napi zombiteendőiket (hörögve vonaglanak, friss hullákat majszolnak, birkaaggyal tollasoznak a dögkútnál), nekünk ebbe az idillbe kell belerondítani a túlélés érdekében. Az európai gyűjtői kiadáshoz egy bikinis torzót adnak, ami kimondottan morbid, de akinek pont ez hiányzik a gyűjteményéből, mindenképp szerezze be. Hátha később a többi testrészt is meg lehet venni, amolyan hardveres DLC-ként (vagy megfogható tartalomként, hogy pontosak legyünk).

Star Trek: The Game - április 26. - PC, Xbox 360, PlayStation 3

Chavával már állítgatjuk a fézereket ide-oda (nem kell semmi perverzre gondolni), készülünk a Star Trek Into Darkness mozira, meg persze kíváncsiak vagyunk arra is, hogy milyen lesz a játék, ami az eddigi videók és képek alapján nem is néz ki olyan rosszul, mint aki egy fél liter kommersz vodkát ivott (és higgyétek el, az rosszul néz ki). Már akkor is örülünk, ha a Kirk és Spock kooperatív kalandjaival való szórakozás nem okoz fizikai fájdalmat, ha 7 pont körül adhatunk rá, boldogan megelégszünk vele. A Gorn lesz az ellenség, akikkel Kirknek rendkívül emlékezetes módon gyűlt meg a baja, és van, ami soha nem változik. Ha a fejlesztők berakták ezt a csatajelenetet a játékba, öt példányt veszek belőle. Hatot, hogy három co-op meccs lehessen egy időben. Ami jó.

Dragon’s Dogma: Dark Arisen - április 26. - Xbox 360, PlayStation 3

Szerettük mi a Dragon’s Dogma alapverzióját - vagyis szerettük volna szeretni, de a co-op mód hiánya azért mindig is fájt egy kicsit (hiába no, párban mindent jobb csinálni, kivéve pasziánszozni, mert “abba senki ne szóljon bele, hogy én hogy játszom, érthető voltam?”). A Dark Arisen tartalmazza az alapjátékot, de akinek az már megvan, az se riadjon vissza a vásárlástól. A meglévő Dragon’s Dogma tulajdonosok amellett, hogy a Dark Arisenben megtalálható számos új küldetést, ellenfelet, helyszínt, felszerelést megkapják, 100000 Rift Crystalban, végtelen mennyiségű Ferrystone-ban és egy hat jelmezt tartalmazó, Gransys Armour Pack nevű csomagban is részesülnek. Amolyan Game of the Year Edition ez, csak mivel nem lett az év játéka, nem hívhatják így. Bezzeg ha co-op mód lett volna...

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)