Hirdetés

Megjelenési dátumot kapott a játék folytatása, amelyik miatt a Paradox vezetője fogadásból leborotválta a haját

|

Készülhetnek a grand strategy játékok kedvelői, mert közeleg a Victoria 3 premierje.

Hirdetés

Jóllehet a DLC-k árazásával rendszerint túllő a célon, a svéd Paradox Interactive hosszú ideje megbízhatóan szállítja a nagyívű stratégiai játékokat a műfaj szerelmeseinek, lefedve az ókor (Imperator: Rome), a középkor (Crusader Kings), az újkor (Europa Universalis), a viktoriánus korszak (Victoria) és a második világháború (Hearts of Iron) tematikáit. Ezeknek az első, második, sőt sokadik ránézésre is komplexnek tűnő játékoknak is megvan a maguk rajongótábora, s mint azt legutóbb a Crusader Kings III példája is mutatta, milliós nagyságrendről beszélünk.

Hogy ugyanilyen számokat produkál-e majd a Victoria 3, az nem is oly sokára kiderül, hiszen megjelenési dátumot kapott a Viktória királynőről elnevezett korszakban, az ipari forradalom tetőpontján játszódó alkotás. Október 25-ét karikázza be a naptárában, aki kíváncsi rá, és fontoljon meg egy PC-s Game Pass-előfizetést is akár, ugyanis első naptól fogva benne lesz a kínálatban, épp úgy, ahogy korábban a Crusader Kings III is bekerült.

Hirdetés

A 2021-ben bejelentett Victoria 3-ban sem ússzuk meg, hogy birodalmunk határainak kitolásán kelljen fáradoznunk, miközben a legkülönfélébb gazdasági, politikai és társadalmi kihívásokra keressük a választ, illetve diplomáciai kötéltáncot lejtünk érdekeink érvényesítése érdekében. Magyarán a Paradox hozza a szokásos formáját, és nem csak e tekintetben, hanem megjelenés utáni tartalmakéban is.

Két kiadásban érkezik a Victoria 3, a sztenderd változat 49,99 euróba, az expansion passt, zenei, művészeti és immerziós csomagokat, valamint az American Buildings pakkot tartalmazó Grand Editionért viszont 79,99 eurót kell fizetnünk. Mindkettőt megtaláljuk a Steamen, illetve a Microsoft Store-ban. Az előrendelők ajándékként megkapják a Victoria 2 újrakevert zenéit.

Úgy tűnik, a Victoria 3 esetében megelégszik a Paradox azzal, hogy hagyományos módszerekkel ösztönzi leendő vásárlóit előrendelésre. Nem úgy, mint a Victoria 2 idején, aminek bejelentésekor Fredrik Wester ügyvezető nyilvánosan megfogadta, hogy ha a játék anyagilag sikeres lesz, kopaszra borotválja a fejét. A PR-fogás bevált, már az előrendelések visszahozták a fejlesztési költségeket, ezért Westernek nem maradt más választása, mint betartania, amit ígért.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Egyébként már a Victoria 3 játékmenetébe is betekinthettek. Ugye van rá röpke 4 órátok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)