Hirdetés

Megjelenési dátumot kapott az 1996-os Resident Evil hangulatát erősen idéző túlélőhorror

|

A fejlesztők sem rejtették véka alá, hogy honnan inspirálódtak a Crow Country megalkotáskor.

Hirdetés

Még tavaly októberben tűnt fel egy különleges indie horror a láthatáron, ami látványvilágával erősen a PS1-es korszakot és annak játékait idézte. A Crow Country egyik készítője, Adam Vian sem rejtegette különösebben, hogy mik voltak a fő inspirációs források: elmondása alapján egészen pontosan két játék, az 1996-os Resident Evil és az egy évvel később megjelent, 1997-es Final Fantasy 7 szolgáltak iránymutatásként az élmény megalkotásakor.

A két brit testvér alkotta SFB Games gondozásában készülő Crow Country 1990-ben játszódik, kalandjaink elején egy elhagyatott vidámparkban indítunk. Persze kezdetben homályosak a történtek, nem sok mindent tudunk, ám előrehaladásunk során idővel tisztulni kezd a kép, amibe csak az időszakosan felbukkanó rémségek rondítanak bele.

Hirdetés

Természetesen a játék elsősorban a retro és horror szerelmeseit veszi célba, ugyanakkor nagy szerepet kap benne a túlélés is. Rejtvényfejtés, erőforrás-menedzsment, lomhább gunplay - mind a műfaj klasszikusait idézik, így azt ezt kedvelőknek szinte biztos, hogy azonnal elnyeri majd a tetszését.

A minap ráadásul egy új előzetes érkezett a játékhoz, így a megjelenéssel kapcsolatban sem kell találgatnunk. A Crow Country május 9-én érkezik, egyelőre viszont csak Steamen és PlayStation 5-ön lesz elérhető. Mind a két platformon ingyen és bérmentve tölthető egy demó, ha elvinnéd egy próbakörre akkor a PC-s változatot itt, a konzolosat pedig itt találod.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)