Hirdetés

Megjelenési dátumot kapott az Obsidian játéka, amit a Drágám, a kölykök összementek! ihletett

|

A Grounded több mint két évvel azután, hogy először próbálhatta ki a közönség korai hozzáférésben, készen áll a hivatalos rajtra.

Hirdetés

Jóllehet, a múltban egyszer-kétszer más műfajok felé is kacsintgatott (lásd: Armored Warfare), alapvetően RPG-specialista társaságként gondolunk az Obsidian Entertainmentre, ezért rökönyödhettek meg többen, amikor kiderült, hogy az Xbox Game Studioshoz való csatlakozását követően bejelentett első alkotása bizony nem szerepjáték lesz. Az 1990-es évekbe helyezett Grounded egy csapatnyi iskolás történetét meséli el, akik egészen apróra zsugorodva a hátsó kertben ragadnak, amely hirtelen veszedelmesebb tereppé válik számukra Afrika szavannáinál és Dél-Amerika dzsungeleinél is.

Hirdetés

A kooperatív fókuszú túlélőjáték 2020 közepe óta elérhető korai hozzáférésben, így bárki belevághatott, aki örömét leli az építkezésben, a kraftolásban, a közös élményekben, és nem ijed meg, ha óriáspókkal (bár erre is van megoldása az Obsidiannak) vagy nagyra nőtt ájtatos manóval kell rovar(?)szemet néznie. Az időközben milliós játékostábort gyűjtő Grounded jó néhány bővítésen és finomhangoláson esett át az elmúlt két évben, és már csak egy utolsó - minden eddiginél méretesebb - van hátra, hogy elnyerje végleges formáját.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A fejlesztést vezető Adam Brennecke lelkesen kürtölte világgá, hogy az 1.0-ás verzió szeptember 27-én jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és Xbox Series X|S konzolokra. Természetesen Game Pass-előfizetés birtokában ingyen játszhatunk vele.

A jövőben sorozatként is továbbélő Grounded mellett idén még egy játékot tervez kiadni az Obsidian, ez nem más, mint a narratív fókuszú, erőszakmentes Pentiment. Csőben van még továbbá a Pillars of Eternity világába helyezett Avowed, valamint a The Outer Worlds 2 is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)