Hirdetés

Megjelent a Half-Life 2-t alaposan felújító mod

|

A Half-Life 2: Overcharged grafikai és tartalmi szempontból is hoz újdonságokat a Valve klasszikusába.

Hirdetés

A Half-Life népszerűségét az is kifejezetten jól példázza, hogy ennyi évvel a (nem-VR részek) megjelenése után is rengeteg rajongói tartalom és mod készül a két részhez és kiegészítőikhez, köztük kampányok teljes felújításai, vagy egyes modern grafikai funkciók beépítése is készül a klasszikus lövöldékbe.

Nemrég egy hasonló csomag, a Half-Life 2: Overcharged végleges változata is megjelent, így ha csak ürügyet kerestél, hogy miért játszd megint végig Gordon Freeman kalandját, meg is találtad.

Hirdetés

A mod, amit letölthettek a moddb oldaláról, hoz néhány grafikai újítást, például további részecske-effekteket ad a játékos fegyvereihez és az ellenfelekhez, és például új animációkat is hoz a játékba. Emellett több modern grafikai opcióval (főleg post-processing effektekkel) is kiegészült a beállításokat tartalmazó menü. De a legtöbb újítás inkább tartalmi jellegű, a mod készítői például visszahoztak a Half-Life 2 készítése során kivágott pályarészeket, de maguk is bővítettek a helyszíneken, illetve rengeteg új fegyvert adtak Gordon Freeman arzenáljához.

Amellett, hogy ezek viselkedését is alaposan átdolgozták, úgy kiegészítőket, például hangtompítókat, távcsöveket és irányzékokat is adtak hozzájuk.

Az alkotók emellett új combine egységekkel bővítették az ellenfelek repertoárját, akik ráadásul felfrissített mesterséges intelligenciát is kaptak. A likvidálásukhoz pedig új eszközöket is kapunk, egy rúgás opció mellett például az időlassítás képessége is megjelent, ami a Half-Life játékmenetétől elég messze áll, de biztos, hogy kifejezetten menő.

A modot tehát a fenti linkről tölthetitek le, ha pedig a Valve-től vártok új kalandokra a Half-Life világában, reménykedjünk benne, hogy a pletykált Steam Deckre készülő epizód tényleg megjelenik.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)