Hirdetés

Megjelent a Horizon Forbidden West - ezt érdemes tudnod, mielőtt belekezdesz!

|

Mától mindenki a Tiltott Nyugat felé veheti az irányt a Horizon Forbidden West ismeretlen területein kalandozva. Adunk néhány tippet az induláshoz.

Hirdetés

Mint azt a hét elején megjelent Horizon Forbidden West tesztben között is olvashattátok, mi nagyon élveztük a játékot, és úgy láttuk, a szakma képviselői egyetértenek velünk. Érdeklődve várjuk, mit mond majd a közönség, mennyire fog tetszeni a Guerrilla Games második nyílt világú játéka és Aloy új kalandja a játékosoknak.

Bizonyára köztetek is vannak, akik már ma belevágnak, de még mielőtt nagyon elmélyülnétek, adunk néhány tippet, ami nekünk is sokat segített volna az élmény kimaxolásában. Persze jöhetnek majd kommentben is az egyéni észrevételek, tapasztalatok, ma egy tekintélyes patchet is kapott a játék a megjelenés örömére, de már előtte is hatalmas élmény volt kalandozni a Horizon világában.

Hirdetés

Itt a Horizon Zero Dawn története

Mindenekelőtt ajánlott átismételni a Horizon Zero Dawn eseményeit, ebben cikkel és videóval is igyekeztünk segíteni azoknak, akik az elmúlt hetekben nem tudtak vagy nem akartak időt szakítani arra, hogy újra átéljék Aloy első kalandját. A Forbidden West élvezhető ugyan akkor is, ha az elődjét kihagytátok, de sokkal jobb élményt nyújt, ha tudjátok, ki kicsoda, mi történt a múltban, és miért olyan a világ, amilyen. 

Milyen hosszú a Horzion Forbidden West?

Bár a világ nincs épp jó állapotban, az üszög nem fogja felzabálni akkor sem, ha ahelyett, hogy a fő célra koncentrálnál, letérsz az útról. Nagyjából 25 óra alatt lehet a történet végére érni, ha nem csinálsz mást, de erősen javasolt a mellékküldetéseket teljesíteni, mert ezek nem csak a lore-t bővítik és a karaktereket hozzák közelebb, de hasznos jutalmat is adnak. Így akár 60-80 órás élményt is kínál a kaland, de az élmény még tovább is elhúzható, ha tényleg minden virágért lehajolunk közben, és az összes apró kérdőjelet feloldjuk, hogy kincseket, fegyvereket szerezzünk.

Sokat segít, ha már az elején megszerzed a tüskevetőt, amit az egyik első településen, egy mellékküldetés keretében lehet behúzni.

Javasolt továbbá minél előbb felmászni a hosszúnyakakra, és így felfedezni a teljes térképet, hogy tudd, hova érdemes menni. Szintén jó dolog, ha bejárod a kemencéket, az onnan szerzett tudással ugyanis feltörhetsz különböző állatokat, öklelőszarv mellett lovagolhatsz más gépeken is. Ugyanakkor minden mással ráérsz foglalkozni akár a történet után is, rád van bízva, hogyan szeretnéd. A megbízások, az aréna kihívások, a versenyek, a társasjátékozás, a kincskeresés mind-mind megvár.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Használd a Focusodat, ahogy csak tudod

Kisgyermek kora óta össze van kötve Aloy a fókuszával, avagy azzal az eszközzel, amivel információt szerezhet környezetéről. A harcok során sokat jelenthet, ha ahelyett, hogy berontanál és elkezdenél őrülten csapkodni, odalopakodsz a lények közelébe, és bescanneled őket, hogy megtudd, milyen sebzésre érzékenyek, hol vannak a gyenge pontjaik - ez nehezebb fokozaton már elengedhetetlen eleme a túlélésnek. Emellett egy gombnyomásra (R3) láthatod a környezetedben lévő bogyókat és egyéb nyersanyagokat, megmászható falakat is.

Kísérletezz, és csak azt fejleszd, ami tényleg hasznos!

Csapdák, íjak, botlódrótok, bombák, tüskevető, miegymás - a Horizon Forbidden West rengeteg különböző eszközt ad arra, hogy mindenki a saját ízlésének megfelelően harcolhasson. Próbálj ki mindent, hogy megtaláld a neked leginkább megfelelő fegyvereket, eszközöket, hiszen lehet, hogy te épp különböző íjak használatával leszel hatékony, míg más a terület körbecsapdázásával tudja a fenyegetéseket gyorsan megszüntetni.

A hat különböző skillfa mindegyike más területre koncentrál, pár óra játék után egyértelműen látni fogod, mely képességek, készségek hasznosak számodra, és mik azok, amikre nem érdemes pontot pazarolni. Nem fogsz tudni mindent megszerezni egy végigjátszás alatt, jobb, ha okosan költöd pontjaidat.

És ha már fejlesztés: a fegyvereid jobbá tételéhez szükséged lesz különleges gépalkatrészekre, amiket nem könnyű megszerezni, de ha valamit nagyon szeretnél, egy gombnyomásra aktiválhatsz egy küldetést, ami megmutatja, pontosan hova kell menned. Fontos, hogy a gépek alkatrészeit addig kell leválasztanod, amíg a lények életben vannak, vadász nyílvesszőkkel lődd azokat, és egy idő után lepattannak.

Pihenj a főküldetések között!

Javasolt gyakran visszatérni a településekre, ugyanis sorra vásárolhatunk új fejlesztéseket, az összegyűjtött cuccokból fejleszthetjük Aloy fegyvereit és öltözékét, valamint újratölthetjük nyersanyagkészleteinket a ládából, melybe azok a dolgok kerülnek, amiket a lány épp nem tud magával hordozni. Kényelmesebb innen kiszedni a bogyókat, mint elindulni és úgy próbálni gyűjtögetni.

Emellett nyugodtan nézz be a szakácshoz, aki ideiglenes bónuszt ad, vagy a mászás közben gyűjtögetett növényeket használva festesd át Aloy öltözékét, ha úgy tetszik, de még az arcfestésekkel is kifejezheted az egyéniségedet, bár ezt akció közben viszonylag ritkán fogod látni, de az átvezetőknél elég marcona Aloy-t varázsolhatsz a képernyőre.

Rendezd át a készleted!

Ha hátast akarsz hívni, főzetet használni, vagy csapdát telepíteni, azt úgy teheted meg, hogy a D-pad gombjaival lapozgatva kikeresed a készletedből a megfelelő szimbólumot, majd megnyomod a lefelé mutató gombot. Ez iszonyú körülményes, ráadásul nem lassul be az idő közben, de javíthatsz a helyzeten, ha átrendezed a készletet, kiveszed, amit nem használsz. Ezt úgy teheted meg, hogy hosszan nyomod a D-pad le gombot, majd a négyzetet a módosításhoz.

Spórolj a gyorsutazáson!

Pikk-pakk összedobhatsz egy csomagot, aminek felhasználásával gyorsan elutazhatsz bármely tábortűzhöz vagy városhoz, de a Forbidden West térképén sűrűn vannak elszórva tábortüzek, ahonnan az utazás minden esetben ingyenes. Ezeknél lehet egyébként menteni is, ami szintén javasolt. Egyébként igen, gyönyörű a világ és tök jó rajta átlovagolni, ha ezt választanád inkább, hajrá, semmi nem állíthat meg.

Elfelejtettél valamit? Semmi gond!

Ha megnyomod a touchpadet, megtalálod a jegyzetfüzetet, ahol végignézheted a már megtalált gépeket, információt kaphatsz arról, hogy melyik kemencébe kell menned a feltörésükhöz szükséges tudás megszerzéséhez, milyen zsákmányt adnak halálukkor, illetve hogy melyiket lovagolhatod meg. Emellett itt találod a karakterek leírását, a megtalált gyűjtögetnivalókat, megnézheted, milyen feladatokat teljesítettél már, és mennyi időt töltöttél el a játék világában. Nem mellesleg az Oktatóanyagok segítségével minden fontos játékmechanikai részletet feleleveníthetsz.

Egyébként pedig játssz sokat, mélyülj el a Horizon Forbidden Westben, aztán mondd el itt nekünk, hogy te milyennek látod!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)