Hirdetés

Megjelent az októberi GameStar!

|

Max Payne 3-mal a címlapon és Ground Control 2 teljes játékkal keresd az újságosnál!

Hirdetés

Megtörtént hát, amit oly sokan megjósoltak, a szeptember végi-október eleji játékáradat hivatalosan is elsöpörte az uborkaszezont. Nem lenne butaság, ha a kiadók átgondolnák egy kicsit azt az üzletpolitikát, ami évek óta olyan tumultust eredményez karácsony környékén a piacon, hogy azt még a legelszántabb játékosok sem bírják anyagilag. No de legyen is ebből ennyi elég, foglalkozzunk inkább a vadonatúj októberi GameStarrral, mielőtt elragadna a hév, és belemerülnék a téma sehova se vezető boncolgatásába.



Előzetes rovatunkat szinte teljes egészében feláldoztuk a játéktesztek oltárán, ám aztán befutottak az exkluzív Max Payne 3 infók, amikből egy méretes és tartalmas fókuszcikk kerekedett. Londonban közelebbről is szemügyre vettük a megjelenés előtt álló Assassin's Creed: Revelationst. Lesz jövőre új Syndicate-ünk is, amiről mindent összeszedtünk, amit a cikk születésének pillanatában tudni lehetett.

A tesztek mennyiségét illetően nem lehet okunk panaszra, még akkor sem, ha a legnagyobb címek közül néhány az utolsó pillanatban vett fel korcsolyát és csúszott át a következő hónapra.
Jött, látott, és majdnem győzött a Rage, aminek PC-s változata a folyamatosan érkező tapaszoknak köszönhetően szép lassan maga mögött hagyja konzolos társait. Az id Sofware új IP-je pont olyan, mint a stúdió többi játéka: gyors és feszes tempója mellett észre sem vesszük, hogy volt történet is valahol a csomagolásban. Várakozáson felül teljesített viszont a Batman: Arkham City, ritka az olyan folytatás, ami szebb, nagyobb, tartalmasabb és még jobb is, mint elődje.



Nagy levegő, hiszen még csak alig karcoltuk meg a felszínt. Orkokat szeleteltünk ezerszámra a Warhammer 40,000 Space Marines-ben, szerkesztőségeken átívelő lázat váltott ki a Forza Motorsport 4 (A DVD-n megtalálható videótesztünkben tiszteletét tette egy világhírű színész is, akinek készülő filmjéből eddig nem látott részleteket is megmutatunk.), halomra lőttük egymást Sztálingrádnál (Red Orchestra 2), kitartóan rúgtuk a labdát a Pro Evolution Soccer 2012-ben, számtalanszor meghaltunk az kegyelmet nem ismerő Dark Souls-ban, és körrekordokat mentünk az F1 2011-ben. Levegőt...
Hasonlóképpen kitartó elemzésnek vetettük alá kosaras játékok koronázatlan királyát, az NBA 2K12-t, a magyar fejlesztésű Might & Magic: Heroes VI-ot és még számtalan más játékot, mint azt magatok is láthatjátok majd, ha kihámozzátok az újságot csomagolásából.

 

Hardverrovatunkban röviden rápillantottuk az ASUS Zenbookra, a gyártó első ultrabookjára, de az Nvidia 3D Vision 2-t sem felejtettük el, hisz megosztjuk veletek a müncheni Nvidia látogatásunkkor szerzett tapasztalatainkat. Múlt havi számunkban már kiveséztük az AMD Llano platformját, amit most egy dual-graphics teszttel egészítünk ki. Fontos mérföldkő felé közelít a Windows is a 8-as kiadás által, amiről szintén értekezünk, két oldalban. Végül, de nem utolsó sorban egy rövid tesztet olvashattok a Mac Miniről, valamint az SSD-re való könnyű átállásról.

 

E havi teljes játékunk a Ground Control 2: Operation Exodus című sci-fi RTS, amiben a függetlenségükért harcoló emberi kolóniákat kell megvédenünk a földiekkel, valamint az őket szolgáló idegenekkel szemben.
A játék érdekessége, hogy egy olyan időszakban jelent meg, amikor még a legtöbb valósidejű stratégiában az erőforrások megszerzése bányászatra-gyűjtögetésre épült, míg a GC2-ben stratégiai jelentőségű pontokat kellett elfoglalnunk és megtartanunk.





Előzetes

Syndicate
Max Payne 3
Assassin's Creed: Revelations

Teszt

Rage
Batman: Arkham City
Warhammer 40,000: Space Marines
Forza Motorsport 4
Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad
PES 2012
Dark Souls
F1 2011
NBA 2K12
Trackmania Canyon
The Sims 3: Pets
Ratchet & Clank: All 4 One
Might & Magic: Clash of Heroes
Worms: Ultimate Mayhem
Ace Combat: Assault Horizon
Might & Magic: Heroes VI
Tropico 4
Xenoblade Chronicles
God of War Collection Vol. 2.
Renegade Ops
Resident Evil: The Mercenaries 3D
Super Monkey Ball 3D
Hard Reset
Gunslinger
Another World
Spacelings
Pollushot
9 MM
Orcs Must Die!
Toy Soldiers: Cold War
Bus & Cable Car Sim

Hardver

AMD Llano - Dual-Graphics teljesítmény
Windows 8 - Útelágazáshoz ért a Windows
Mac Mini - Asztali gép vagy médiacenter
SSD-migrálás - Térjünk át SSD-re a Windows újratelepítése nélkül

Kult

Perverz Kelet?
Keletnyugatunk
Dél-koreai játékkultúra
Másvilág (Éjfélkor Párizsban, Kolta Gergely/Szűts István - Honfoglalás, Bobby Kimball/Jimi Jamison - Kimball Jamison, Trivium - In Waves, Dream Theater - A Dramatic Turn of Events, A Pap: Háború a vámpírok ellen, Whitley Strieber - Éhség, Opeth - Heritage, Hegedűs Csaba - Lélektani novellák 2010, Jack London - Kóbor csillag, R. A. Salvatore - A szellemkirály)

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)