Hirdetés

Megjött a Twitch hivatalos válasza az adatszivárgásra

|

A platform üzemeltetője jelenleg is vizsgálja a hackelés okozta károkat, de addig is igyekszik megnyugtatni a közvéleményt.

Hirdetés

Rendkívül izgalmas platformra ébredt mindenki, akinek tulajdonosként, alkalmazottként, tartalomgyártóként, nézőként köze van a Twitchhez, vagy pusztán a téma iránt érdeklődő hírolvasó: az oldalt megtámadták és a fizetésektől a forráskódokig minden nyilvánosságra került. Miközben a fél internet a fájlok között turkált, addig az oldal üzemeltetője elkezdte felmérni a károkat.

Az első közlemény egy picit viccesre sikerült. Ebben úgy fogalmaztak, hogy "tudunk a szivárgásról és dolgozunk a mértékének felderítésén". Mindeközben mindenki tisztában volt már vele, hogy a szivárgás pontosan 125 GB-nyi adatot érintett.

Hirdetés

Ettől függetlenül ma reggelre megkaptuk a bővebb, és egy fokkal tartalmasabb választ is. A közlemény szerint a hacket az tette lehetővé, hogy hiba csúszott a Twitch szervereinek átkonfigurálási folyamatába. Hogy ez pontosan mit jelent, azt nem kötötték az orrunkra, de mindegy is, mivel a lényeg ezután következett:

"Mostanáig még nem találtunk arra utaló nyomokat, hogy kikerültek volna bejelentkezési adatok. A vizsgálatunk folytatódik. A teljes bankkártyaadatokat a Twitch nem tárolja, így azok nem kerülhettek illetéktelen kezekbe."

A jelszavak tekintetében a további vizsgálatok még hozhatnak új eredményeket, de az legalább megnyugtató, hogy a bankszámláink biztonságban vannak. Ettől függetlenül ha még nem tettétek, akkor váltsatok jelszót, és aktiváljátok a kétfaktoros azonosítást.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)